Cum sa opresti o criza a copilului mic in 10 secunde

/ / Modificat: 2019-02-08
Cum sa opresti o criza a copilului mic in 10 secunde

Orice parinte care are un copil in varsta de peste 2 ani s-a confruntat cu aceasta problema: crizele de nervi, de personalitate, de furie, pe care specialistii le numesc tantrum-uri. Nu exista o “reteta” magica pentru a calma spiritele, fiecare copil este diferit, dupa cum si fiecare criza este diferita, numai si pentru faptul ca porneste de la o alta cauza.

Insa, ceea ce i-ar ajuta foarte mult pe parinti in acele momente in care, de cele mai multe ori, si nervii lor sunt intinsi la maximum, este sa-si aduca de fiecare data aminte ca aceste tantrum-uri sunt, de fapt, un mod al copilului de a transmite: “NU stiu cum sa ma descurc in situatia in care sunt acum”.

Si, cu siguranta, nu i-ar fi de folos sa primeasca lectia ca in momente de “criza” trebuie sa fim “crizati”. Ci ca, in momente de criza, e de preferat sa fim calmi.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa identifici ce anume a determinat criza emotionala si ce sa faci in aceste cazuri.

Situatia 1: Copilul “explodeaza” din cauza faptului ca nu a fost lasat sa faca ceva ce stie ca ii este interzisCum sa opresti o criza a copilului mic in 10 secunde

Ce faci? Ignori.

Iti vezi in continuare de treburile tale, la bucatarie, in masina, oriunde esti. Regula este regula si trebuie sa stie ca o criza nu-ti va schimba parerea cu privire la acea regula. Atat timp cat este in siguranta, lasa-l sa tipe, sa se tavaleasca etc. Va obosi mai repede decat crezi.

Situatia 2: Copilul este furios din cauza faptului ca nu poate sa-si controleze emotiile

Ce faci? Vorbesti calm.

Pur si simplu sunt situatii in care copilul nu stie de ce plange si are nevoie de cineva care sa-l calmeze. Categoric, daca tipi la el ca n-are motive de plans, il vei stresa si mai tare. Intri intr-un cerc vicios al nervilor incordati, asa ca de ce n-ai proceda invers.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crize copii Crizele copiilor Tantrum copii

Articole recomandate

Citeste si despre