5 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci niciodata, indiferent de situatie, dupa ce ai un copil

/ / Modificat: 2022-08-11
5 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci niciodata, indiferent de situatie, dupa ce ai un copil

Din păcate, nu există un manual care să ne pregătească pentru maternitate. În timp pentru unii vine în mod natural pentru unii, alții s-ar putea să se trezească complet neștiutori și pierduți. Dar, indiferent de orice, singurul lucru asupra căruia putem fi cu toții de acord este că nu este ușor sa fii parinte. 

Fiecare mamă din această lume face greșeli și este nevoie de multe încercări și erori înainte de a se adapta la acest nou rol. Așa că, în mod natural, există câteva greșeli pe care le-ar face fiecare dintre noi. Și am putea chiar să regretăm câteva dintre ele mai târziu în viață. Dacă nu vrei să adaugi mai multe regrete în mintea ta, iată că îți prezentăm 5 lucruri pe care o mamă nu ar trebui să le facă niciodată după ce a născut un copil.

1) Să nu-ți urmezi instinctele

Cu tone de sfaturi care îți curg în cale de la verișori, prieteni, rude, vecini și acel străin de la magazinul alimentar, vei fi prinsă în dilema de a-ți urma instinctele sau de a le asculta. Oamenii vor face întotdeauna să pară că știu mai bine, deoarece au trecut deja prin asta sau pentru că știu pe cineva din familie care a trecut prin asta. Deși ar putea fi greu să închizi tot acel zgomot, atunci când ești în confuzie, ascultă-ți întotdeauna inima.

Este în regulă să urmezi sfatul cuiva dacă ți se pare util sau dacă vine de la cineva în care ai încredere oarbă. Dar,, dacă nu este cazul, este perfect în regulă să faci propriile alegeri sau să ceri ajutorul medicului tău.

2) Ignorarea copilului tău

Oamenii ți-ar spune să nu-ți răsfeți prea mult sau să nu-ți ții bebelușul în brațe prea mult timp. Dar ghici ce, este copilul tău, nu al lor! Ține-l în brațe cât poftești și aleargă la el dacă are nevoie de tine. Plânsul este modul lor de a comunica, deoarece încă nu și-au dezvoltat abilitățile de comunicare. Așadar, ori de câte ori bebelușul tău plânge, ia acest lucru ca pe un semnal. Bebelușii pot plânge din diverse motive, cum ar fi foamea, plictiseala sau scutecul ud. Ignorarea bebelușului dumneavoastră nu poate duce decât la mai multă suferință și plâns. Așadar, data viitoare când bebelușul dumneavoastră plânge, nu vă faceți griji că îl răsfățați sau îl răsfățați prea mult și bucurați-vă de timpul petrecut îmbrățișându-l.

3) Nu acorzi atentie sanatatii tale

Cu un program de somn neregulat și o agitație constantă pentru a face totul, proaspetele mămici au tendința de a uita să aibă grijă de ele însele în primii ani de viață ai bebelușului. Dar ceea ce majoritatea mamelor nu realizează este că nu vei putea face o treabă bună dacă sănătatea ta este compromisă. Dormind suficient și mâncând bine, vei putea să dai tot ce ai mai bun din tine și vei fi mai eficientă.

4) Ignorarea sentimentelor tale

A avea grijă de un copil este o sarcină herculeană. Cu bebelușul care îți ocupă cea mai mare parte din timp, poate fi greu să te concentrezi asupra ta. Adaptarea la această nouă etapă a vieții tale poate necesita o perioadă de acomodare și s-ar putea chiar să te lovești de câteva hopuri pe parcurs. Iar cea mai fericită fază a vieții tale s-ar putea să nu fie așa cum ți-ai imaginat până la urmă.

Prin urmare, este important să recunoști aceste sentimente și să găsești curajul de a vorbi despre asta cu soțul sau partenerul tău. Căutarea unui ajutor este, de asemenea, o altă modalitate excelentă de a face față. Nu uitați că nu trebuie să o faceți singură.

5) Sentimentul de vinovăție pentru că te concentrezi pe tine

Întrebați orice mamă și acesta ar fi singurul lucru cu care fiecare dintre ele s-ar putea identifica. Fie că este vorba de a avea un timp de calitate singure, de a merge la un SPA sau chiar de a cumpăra ceva pentru ele, mamele ajung să se simtă egoiste pentru că fac ceva care le face fericite.

A fi mamă nu înseamnă să-ți compromiți fericirea și cu siguranță nu înseamnă să te pui pe ultimul loc de fiecare dată. Așa că este în regulă să mergi uneori mai departe și să faci ceea ce te face să te simți bine, pentru că nu trebuie să îți tragi mereu fericirea de la copilul tău.

Ultimul sfat: Nu te compara niciodată cu alții. Călătoria fiecărei femei către maternitate este unică și încearcă să îți iei puterea de la alte mame în loc să te tragi în jos sau să le invidiezi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mame dupa nastere

Articole recomandate

Citeste si despre