Sunt cele mai importante 9 minute din viata oricarui copil pentru a fi fericit

/ / Modificat: 2019-09-20
Sunt cele mai importante 9 minute din viata oricarui copil pentru a fi fericit

Toti parintii se plang de acelasi lucru: nu avem timp pentru a fi alaturi de copiii nostri si atunci cand il avem - mai ales in weekend - suntem atat de obositi incat nu le acordam toata atentia pe care o merita si apoi apar lamentarile.

Dar nu este greu sa faci asta! Pentru ca micutul tau sa fie fericit, trebuie sa ii dedici DOAR 9 minute din timpul tau. Da, din cele 24 de ore pe care le are ziua, adica 1.440 de minute, trebuie sa rezervi DOAR 9 minute.

Nu este prea mult, nu? Dar aceasta perioada scurta de timp este aleasa strategic, astfel incat cel mic sa fie nu numai pe deplin fericit, dar sa simta asta de cand se ridica din pat si pana se culca.

Ce trebuie sa faci?

3 minute inainte de trezire

Este adevarat ca dimineata toti suntem pe fuga, dar poate ar trebui sa incepem sa schimbam acest mod de a actiona. Si pentru copii (si pentru adulti) este mai bine sa-i trezesti cu un sarut dulce pe obraz si nu cu "graba." Incerca sa ii oferi putina dragoste si afectiune, in loc sa te gandesti la ceas si sa incepi sa aprinzi luminile sau sa ridici jaluzelele.

3 minute la intoarcerea de la scoala

Dupa orele petrecute intr-o sala de clasa, copilul pleaca dorind sa le spuna parintilor lui cum a fost la scoala si, chiar daca nu iti spune tot ce ti-ar placea, poate are nevoie sa exprime ceea ce simte. Ce se intampla daca ii dedici putin timp - este vorba doar de trei minute - si sa arati interes pentru ceea ce spune, astfel incat sa castige mai multa incredere in el si, mai ales, in tine?

3 minute inainte de ora de culcare

Si daca ai inceput ziua cu dragoste, de ce sa nu faci la fel in ultimele momente inainte de a merge sa doarma? Insoteste-l pe micutul tau in camera lui, asteapta-l sa se urce in pat si cand va fi acolo, da-i o imbratisare mare si spune-i "Noapte buna" cu un sarut.

Este o modalitate pentru ca cel mic sa fie mai calm si mai relaxat, sa poata dormi mai bine si sa se trezeasca cu suficienta energie pentru a infrunta o noua zi cu entuziasm. De asemenea, poti profita de ocazie pentru a-i citi o poveste, dar asta va dura mai mult. Tu decizi!

Acestea trei sunt momentele pe parcursul zilei in care copilul are nevoie mai mult decat oricand de prezenta si sprijinul parintilor sai. Asa ca fa-o pentru el, dar si pentru tine si pentru fericirea amandurora.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Timp calitate copii Timp copii parinti

Articole recomandate

Citeste si despre