De ce este bine sa respecti intotdeauna promisiunile facute copilului tau

/ / Modificat: 2019-10-09
De ce este bine sa respecti intotdeauna promisiunile facute copilului tau

Cand iti face cineva o promisiune, iti place sa o pastreze? La fel se intampla si cu copiii. Daca le faci o promisiune, vor dori sa o respecti!

Daca nu esti sigur ca-ti poti tine promisiunile, mai bine nu le face! De aceea promite doar ce crezi ca poti realiza cu adevarat.

Ce crede copilul daca nu iti indeplinesti promisiunea

Cand copilul tau isi da seama ca nu poti sa indeplinesti ceea ce i-ai promis poate spune fraze de genul: "m-ai mintit" , "îmi spui mereu același lucru si nu respecti."  Aceste cuvinte iti ranesc inima si simti un gol mare in stomac. Cand ti se intampla acest lucru, iti dai seama ca micutii nu uita ce considera ei ca este important. Astfel, daca nu doresti sa-l dezamagesti, este mai bine sa te gandesti de doua ori inainte de a-i promite ceva ce nu vei putea realiza.

Psihologul Maria Jose Roldan spune ca asa ii vei provoca dezamagire si durere emotionala. Copiii mici, daca promit ceva, indeplinesc de obicei, cu mijloacele lor. De aceea asteapta aceeasi loialitate din partea celorlalti si, mai ales, din partea celor pe care ii iubesc cel mai mult, cum ar fi parintii lor. Cand cineva incalca o promisiune, el nu ezita nicio secunda sa protesteze, deoarece se simte ranit profund emotional.

Cat de important este sa-ti respecti promisiunea

Te-ai intrebat vreodata de ce este atat de important sa respecti promisiunile pe care le faci copilului tau? Pentru ca are incredere in tine. Ii spui adesea celui mic "da" la orice, ca sa taca din gura, dar nu o faci intr-un mod rational sau empatic. Iar el isi da seama ca lucrurile nu stau asa cum si-ar dori.

Pentru un copil, adultii reprezinta lumea lui si daca acestia nu-si respecta promisiunile pe care le fac, el va invata ca lumea nu este un loc sigur si de incredere. Iar el astepta de la adultii din preajma sa-i transmita protectie si siguranta emotionala. Dar cand o promisiune este incalcata nimic din toate astea nu mai exista.

promisiuni-parinti

Cand iti indeplinesti promisiunile, ii arati micutului cat de important este pentru tine, ca il iubesti din toata inima si, mai ales, ca il pretuiesti mai presus de toate. De asemenea, va invata ca poate conta pe tine ori de cate ori are nevoie. Ceva FUNDAMENTAL pentru stabilitatea emotionala.

Promisiunile se indeplinesc

Promisiunile facute copilului trebuie indeplinite si este esential ca sa se simta iubit si sa invete ca promisiunile trebuie respectate. Cel mic invata prin imitatie si, de aceea trebuie sa vada la tine valorile pe care vrei sa i le insufli.

Isi va da seama ca datorita promisiunilor indeplinite, a increderii si sigurantei poate lega relatii puternice de prietenie, stabile, bazate pe respect si iubire reciproca.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Promisiuni copii Respectare promisiune copii

Articole recomandate

Citeste si despre