De ce nu este bine sa-ti asortezi tinuta cu a copilului. Ce spun specialistii

/ / Modificat: 2018-12-17
De ce nu este bine sa-ti asortezi tinuta cu a copilului. Ce spun specialistii

Unele vedete prefera sa-si imbrace fetele la fel ca pe ele, iar pentru unii, imaginea cu mama si fiica avand acelasi look este adorabila, dar pentru altii pare foarte ciudat. Specialistii nu vad nimic bun in faptul ca aceste femei isi imbraca copiii la fel si au si argumente.

Dezvoltarea unei personalitati proprii

Marta Barnils, consultant de imagine profesionist, a declarat pentru "La Vanguardia" ca imbracatul copiilor ca si cum ar fi adulti este o greseala grava, desi acest lucru este la moda. "Este foarte daunator pentru ei, deoarece trebuie sa se joace, sa creasca si sa nu fie dependenti de moda," a spus specialistul.

Marta explica faptul ca acesti copii isi pot pierde copilaria daca sunt tot timpul motivati de moda si de aspectul fizic. Asta nu inseamna ca nu poti sa iti placa hainele sau sa te distrezi ca o familie, cu o ocazie speciala.

Consultantul de imagine spune ca trebuie ca mamele sa fie atente la mesajul pe care il transmit si ca este important sa invete copilul sa aiba propria lui personalitate:

"Trebuie sa-l invatam din copilarie cum sa se imbrace si "psihologia imbracatului", pentru ca ei trebuie sa constientizeze ca imaginea lor este o reflectare a personalitatii si ca ar trebui sa o pastreze".

Lasa-l sa-si dezvolte personalitatea

Potrivit epsecialistului, daca imbraci copilul ca pe tine, nu-l lasi sa-si dezvolte personalitatea. Acest lucru il poate face in viitor sa-si construiasca o imagine care sa fie pe placul celor din jur.

Psihologul pentru copii, Maribel Corcuera a declarat in "El País" ca micutii trebuie sa invete sa-si diferentieze gusturile si sa poarte haine in functie de varsta lor:

"In timp va iesi in evidenta faptul ca imaginea fizica este mai importanta decat cine sunt cu adevarat"

Copiii trebuie sa se imbrace cu ce se simt confortabil, iar adultii trebuie sa se asigure ca le transmite mesajul ca este bine sa faca ceea ce simt si ca, mai presus de toate, trebuie sa fie intotdeauna ei insisi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre