Cum ii ajutam pe copii sa isi invinga fricile. Cel mai important lucru pe care il pot face parintii

/ / Modificat: 2022-09-04
Cum ii ajutam pe copii sa isi invinga fricile. Cel mai important lucru pe care il pot face parintii

Aceasta este una dintre cele mai frecvente temeri din copilărie, dar nu este mai puțin importantă, deoarece poate deveni preludiul unor temeri mai structurate, pe măsură ce copiii cresc și devin mai independenți și trebuie să se confrunte cu examenele, cu acel copil care încearcă să îi intimideze la școală sau cu incertitudinea de a nu fi suficient de bun.

Majoritatea părinților își dau seama că dragostea necondiționată este fundamentală pentru fericirea și echilibrul emoțional al copiilor lor. Ceea ce mulți nu realizează, însă, este că dragostea pe care o transmit copiilor lor îi ajută, de asemenea, să le îndepărteze temerile și îi pregătește să facă față riscurilor care îi așteaptă în viață.

Acest lucru se datorează faptului că copiii care cresc într-un mediu plin de iubire și se simt iubiți și protejați de părinții lor dezvoltă un atașament sigur, baza pentru a-și combate temerile, pentru a avea o stimă de sine adecvată și pentru a fi mai deschiși, mai sensibili și mai rezistenți.

De fapt, un studiu realizat la Universitatea din Washington a constatat că dragostea părintească nu este importantă doar pentru ca copiii să fie fericiți, ci și pentru a le stimula dezvoltarea cognitivă, înțelegerea emoțională și abilitățile sociale, instrumente esențiale pentru a face față provocărilor vieții pe măsură ce cresc. Astfel, cu cât părinții le oferă mai multe îmbrățișări, sărutări și zâmbete copiilor, cu atât aceștia vor fi mai pregătiți să își înfrunte temerile și să îndrăznească să iasă din zona lor de confort.

Cum să creați o atmosferă plina de dragoste, siguranță și încredere acasă?

Să iubești copiii este ușor, dar să știi cum să le transmiți această iubire astfel încât să se simtă iubiți nu este atât de simplu. Nu este suficient să îi îmbrățișăm și să îi sărutăm tot timpul, ci este important să creăm acasă o atmosferă de dragoste, încredere și siguranță care să îi facă să se simtă în siguranță și acceptați. Iată câteva chei care îi pot ajuta pe părinți să realizeze acest lucru.

Creați un mediu în care aceștia să se simtă în siguranță

Un cămin este mult mai mult decât niște pereți și un acoperiș deasupra capului, este un loc în care copiii se pot simți ei înșiși, unde se simt în siguranță, acceptați și înțeleși. O modalitate simplă de a le transmite copiilor cât de mult îi iubiți este crearea unui spațiu în care să se simtă protejați, un loc care să le devină un refugiu, unde își pot exprima liber temerile și preocupările și unde pot găsi întotdeauna un umăr prietenesc pe care să se sprijine atunci când lucrurile nu merg bine.

Petreceți timp de calitate cu ei

Uneori, părinții se concentrează atât de mult să le cumpere copiilor tot ce își doresc încât uită că cel mai important lucru nu sunt cadourile materiale, ci timpul pe care îl petrec cu ei. Fără îndoială, timpul este cel mai valoros bun pe care îl avem și este cel mai bun cadou pe care îl puteți oferi copiilor dvs. Cum? Petrecând mai mult timp de calitate cu ei, departe de tehnologie și fără întreruperi, pentru a vă bucura pe deplin de compania celuilalt și pentru a crea legături solide pe care nimeni și nimic nu le poate rupe în viitor. Aceste momente pot deveni un refugiu care mai târziu poate servi ca un refugiu de probleme pentru copii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Frica copii

Articole recomandate

Citeste si despre