Ce sa invete copiii despre Craciun

/ / Modificat: 2018-12-17
Ce sa invete copiii despre Craciun

Ce pot invata copiii despre Craciun?

Toate sarbatorile au un sens. Desi nu toata lumea sarbatoreste, Craciunul este intotdeauna o ocazia pentru reunirea familiei, pentru exprimarea sentimentelor frumoase si momentul pentru a face schimb de felicitari si cadouri. Craciunul este, de asemenea, prilejul de a-ti arata generozitatea fata de cei din jur.

Craciunul este si ocazia ideala pentru a insufla copiilor valorile sarbatorilor.

Valorile de Craciun pentru copii

De multe ori, oamenii asociaza Craciunul cu cumparaturile si cadourile sau cu petrecerile din Ajun, fara sa-l invete nimic pe copil despre ce inseamna cu adevarat sarbatoarea Craciunului. Ajunul este mult mai mult decat cadourile surpriza, este instrumentul ideal pentru ca famila sa insufle spiritul si valorile Craciunului celor mici. Deci, Craciunul nu este reprezentat doar de cadouri, lumini si ornamente.

Ajunul trebuie sa fie prilej pentru a reflecta impreuna cu copilul asupra a doua teme fundamentale ale spiritului de Craciun. Invata-l valori precum unirea, generozitatea, prietenia, bucuria etc.

Craciunul, sarbatoarea familiei tale

O alta invatatura pe care copiii o pot dobandi in timpul Craciunului este valoarea familiei si a prietenilor. Parintii ar trebui sa dedice timp pentru a sta in familie. Cum se face? In asa fel incat, toata lumea sa colaboreze la sarcinile specifice Craciunului: cumparatul cadourilor, impodobirea bradului sau decorarea casei, planificarea cinei si alegerea mancaruruilor sau cantatul colindelor.

Este important ca parintii sa-i invete pe copii sa fie recunoscatori si sa spuna "Te iubesc", sa-ti arati dragostea fara rusine, sa-i imbrasisezi pe cei dragi. Pe de alta parte, modul de a sarbatori viata. In aceasta perioada nu trebuie sa-ti impui sa cumperi, sa bei si sa manci fara control, ci sa te gandesti cum poti sarbatori cu bucurie si distractie, evitand excesele care te fac sa suferi fizic si economic.

Este de asemenea important ca micutii sa fie constienti de faptul ca masa de Craciun este un punct de intalnire si uniune, ca trebuie sa fii iubitor si generos cu altii.

Pe scurt, Ajunul este un moment de pregatire pentru copilul tau, pentru a obtine tot ce este mai bun de Craciun, un moment de intalnire, care te va ajuta sa incepi Anul Nou cu entuziasm si optimism.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Craciun

Articole recomandate

Citeste si despre