5 lucruri gratuite care fac un copil fericit

/ / Modificat: 2023-06-20
5 lucruri gratuite care fac un copil fericit

Toti parintii isi doresc ca sa le ofere copiilor lor cea mai buna copilarie, iar in privinta acestui aspect cel mai important este timpul. Timpul trece si nu-l mai poti da inapoi... nu ar trebui sa-l lasi sa treaca si apoi sa regreti pentru ca nu ai facut lucrurile mai bine doar din cauza imaturitatii sau egoismului tau.

Pentru a fi un parinte bun, nu conteaza banii sau lucrurile materiale... ci atitudinea, timpul si apropierea fizica si emotionala fata de copiii nostri. Dragostea nu poate fi cumparata cu bani, iar copiii stiu acest lucru si o simt.

Ce face un copil fericit

Copilaria este cea mai importanta etapa pentru orice persoana. Este de datoria noastra, ca parinti, sa le oferim ceea ce au nevoie pentru a avea o copilarie fericita, dar si pentru a se dezvolta ca persoane echilibrate.

Iubirea neconditionata

In aceasta etapa, ei dezvolta limbajul iubirii, au nevoie de atasamentul parintilor pentru a se simti in siguranta. De asemenea, in aceasta etapa este foarte important ca ei sa petreaca timp de calitate cu parintii lor, astfel incat sa se simta iubiti, doriti si respectati in permanenta. Toate acestea ii vor face sa se simta cei mai norocosi copii din lume.

Joaca in aer liber

Toate fiintele vii sunt legate de natura, iar copiii si mai mult! De aceea, au nevoie de noi spatii pentru a-si crea propriile aventuri in natura, pentru a avea timp si spatiu pentru a alerga si a se juca liber.

Mersul descult

Multi parinti nu suporta cand copiii lor umbla desculti pentru ca se gandesc ca vor raci, dar acesta este de fapt un mit. De fapt, atunci cand copiii merg desculti acasa, terminatiile nervoase din picioare sunt stimulate, ceea ce ii face sa experimenteze mai multe senzatii si sa aiba un proces de invatare mult mai sensibil. Faptul de a merge descult nu le va dauna deloc, dimpotriva!

Sa se poata murdari, fara sa ii fie teama ca va fi certat

Multi copii sunt atenti sa nu se murdareasca pentru ca se tem ca mama si tata ii vor certa dupa aceea. Realitatea este ca oricarui copil nu numai ca ii place sa se murdareasca, dar este, de asemenea, un stimul senzorial de care are nevoie atunci cand se joaca pentru a se dezvolta. Nu este nimic rau daca ii murdaresti cu vopsea, noroi sau pamant... creativitatea si imaginatia lor vor creste!

Un animal de companie

Desi este adevarat ca adoptia unui animal de companie poate fi gratuita, trebuie sa ai o buna responsabilitate pentru a avea grija de el si a te asigura ca are o viata buna. Daca va decideti sa aveti un animal de companie, indiferent de tipul acestuia, trebuie sa aveti grija de el ca si cum ar fi un membru al familiei si sa transmiteti aceasta valoare copiilor dumneavoastra.

A avea un animal de companie inseamna a avea un prieten pentru a trai noi experiente. Mai mult, animalele de companie ne umplu inima de iubire intr-un mod altruist, fara a cere nimic in schimb. Bineinteles, atunci cand decideti sa aveti un nou animal de companie in familie, trebuie sa va invatati si copiii importanta de a avea grija de el, de a-l hrani, de a-l plimba in cazul cainilor, de a-l pastra curat si de a-l tine la zi cu toate vaccinurile, astfel incat sa fie in stare buna de sanatate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil Fericire copii

Articole recomandate

Citeste si despre