Studiu: Minciunile fac copiii mai destepti

/ / Modificat: 2018-11-06
Studiu: Minciunile fac copiii mai destepti

"Nu este frumos sa minti." Asta sunt invatati toti copiii de catre parinti, bunici sau cadre didactice. Un studiu recent realizat de cercetatorii Universitatii din Toronto contrazice aceasta teorie. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca invatarea modului in care trebuie spusa o minciuna poate aduce beneficii cognitive copilului.

„Ca parinte sau educator incercam intotdeauna sa explicam copiilor ca mintitul poate avea consecinte teribile,” a spus Kang Lee, coautor al studiului. "Dupa cum am descoperit este o mare diferenta intre copiii care mint din perioade timpurii sau cei ce o fac mai tarziu. Cei care incept sa minta mai devreme au abilitati cognitive mai bune,” a adaugat el.

Cum a decurs experimentul

Lee, profesor din cadrul Ontario Institute for Studies in Education, a facut un experiment in care a folosit 42 de prescolari care au fost invatati sa se joace de-a v-ati ascunselea. Acestia au fost impartiti in doua grupuri in care se afla un numar egal de baieti si fete. Pe parcursul a patru zile au jucat jocul in care au ascuns o gustare in palma, iar adultul trebuia sa aleaga mana pe care copilul o indica.

Daca copilul pacalea cu succes adultul pastra recompensa. Copiii din grupul experimental au fost invatati sa minta pentru a castiga jocul, in timp ce grupul de control a avut alta sarcina. In cadrul unui test standardizat utilizat pentru masurarea functiilor, copiii care au fost invatati sa minta au intrecut grupul de control.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Minciuni copii Minciuna Minciuni frecvente copii

Articole recomandate

Citeste si despre