Cristina (Fata) |

Semnificatia numelui

a unge

Numele de fata Cristina este de origine romaneasca si inseamna "a unge". 

 

Numele provine de la numele personale latine "Christianus", "Christiana", adjective derivate de la "Christus", prin care erau desemnati adeptii religiei crestine.

 

Forma "Christus", preluata de romani, va fi baza de derivare a lui "christianus". Christianus apare cu valoare de nume personal distinctiv cand crestinismul a devenit religie oficiala.

 

Cristina este un nume de influenta crestineasca foarte popular in Romania. Provine de la latinescul Christian(a), care se traduce prin "urmasul lui Hristos" sau "cel ce crede in Hristos".

 

In cultura romaneasca, numele Cristina inseamna "a unge". Prenumele a cunoscut o raspandire larga inca de la inceputurile crestinismului, iar in timp, a devenit unul dintre cele mai indragite si apreciate din lume.

 

Alinturile pentru acest nume includ: Cris, Cristinica, Crinu, Crisa etc.

 

Persoanele care poarta numele Cristina sunt puternice, rafinate si foarte elegante. Se impun rapid in grupuri si comunitati, datorita personalitatii debordante. Au o predispozitie artistica si sunt greu de tolerat de cei din jur, din cauza exigentei, care poate fi greu de "digerat".

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: