Dominic (Baiat) |

Semnificatia numelui

lord, apartine lui Dumnezeu

Numele de baiat Dominic este de origine latina si inseamna "lord", "apartine lui Dumnezeu". 

 

Numele Dominic alaturi de foma feminina Dominica deriva de la numele de origine latina Dominicus si femininul Dominica, nume atestate inca din perioada imperiala tarzie. In Franta forma Dominicus a numelui este atestata in anul 484 si se bucura de foarte multa popularitate. 

 

Originea numelui Dominic pleaca de la evrei, in ultima perioada dianintea erei noastre unde acestia denumeau divinitatea prin Adonay semnificatia fiind de stapan, patron. Termenul folosit de evrei a fost tradus prin latinescul Dominus. Termenul latinesc, capata apoi semnificatia de "al lui Dumnezeu" si de aici apare si denumirea unei zile a saptamanii, duminica ce se traduce prin "ziua Domnului".

 

Numele Dominic a fost raspandit si prin intermediul calendarului care cuprinde o serie de sfinti ce poarta acest nume, cel mai important fiind Sfantul Dominic de Guzman, fondatorul ordinului dominicalilor.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele:
Propune un nume

Cauta un nume:

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Black Friday 2018 – ce sa le cumparam copiilor

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul