Simina (Fata) |

Semnificatia numelui

a auzi, a indeplini

Numele de fata Simina, este de origine greceasca si inseamna a auzi, a indeplini.

Numele Simina deriva din numele de origine ebraica Shimeon, si ca majoritatea numelor biblice, numele Shimeon patrunde in Europa prin intermediar grecesc insa alaturi de forma Symeon a numelui, mult mai frecventa este forma greceasca Simon, mentionata in textele evanghelice.

Aceste modificari ale numelui au aparut datorita faptului ca variana ebraica a numelui, Shimeon a fost apropiata de un nume grecesc vechi si foarte folosit Simon. Toate personajele mentionate in biblie au fost celebrate fastuos de catre biserica si astfel numele s-a raspandit si in Europa. De asemenea, Simon este si unul dintre cei 12 Apostoli ai lui Iisus, numit apoi Petru, si frate al lui Andrei.

Prin forma de origine latina a numelui Simon, Simionis numele se raspandeste in Estul Europei, este preluat de slavi unde suferia cateva modificari numele ajunge si la romani pe cale culturala si populara.

Si aici numele sufera o serie de transformari si astlfel se formeaza familia onomastica a numelui Simion, nume ce sunt atestate in Tara Romaeasca si Moldova inca din secolul 15. Printre derivatele atestate ale numelui se numara Simeon, Simiona, Simina, Siminel, Semenic, Sima, Simcea, Simoneta, Simonela, Simonica, Simona.

Alaturi de Simon, Siminel si forma feminia a numelor Simona, numele Simina este foarte folosit si apreciat astazi.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: