Antanasia (Fata) |

Semnificatia numelui

inviere, nemuritor

Numele de fata Anastasia este de origine greceasca, deriva din cuantul "anastasis" si inseamna inviere, nemuritor.

Sfanta Mucenita Anastasia a trait in Roma, in vremea imparatului Diocletian a fost prinsa si arsa pe rug drept pedepsa pentru credinta sa in Iisus si este sarbatorita in caledarul crestin-ortodox pe 22 decembrie.

Tot in calendarul crestin-ortodox, pe 29 octombrie este sarbatorita Sfanta Preacuvioasa Mare Mucenita Anastasia Romana care a trait in vremea imparatilor Deciu si Valerian si a guvernatorului Prob si care la fel a fost ucisa pentru credinta sa in Iisus.

Marea Ducesa Anastasia Nikolaevna a Rusiei, a fost fiica lui Nicolae al II-lea, ultimul tar al Rusiei, care a fost ucisa impreuna cu  parintii si cei 5 frati ai sai pe 17 iulie 1918 de catre serviciile secrete din Bolsheik.

Multi ani au circulat zvonuri potrivit carora Anastasia si fratele sau mai mic Alexei au supravietuit masascrului pentru ca in locul unde a fost inmormantata familia Romanov nu s-au gasit ramasitele celor doi, insa in ianuarie 2008 si acestea au fost descoperite langa Ekaterinburg si un an mai tarziu testele ADN au confirmat ca acele ramasite descoperite sunt ale printesei Anastasia si fratelui sau Alexei.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: