Andreea (Fata) |

Semnificatia numelui

curaj, barbatie

Numele de fata Andreea este corespondentul feminin al numelui de origine greaca Andrei. Raspandit si frecvent, de veche traditie la romani, Andrei reproduce numele grecesc Andreas, bine atestat in epoca greco-romana, explicat prin 'andreia' - barbatie, curaj. Totodata, este cunoscuta si provenienta numelui din cuvantul 'andras' – barbat.

Numele grecesc, patruns in latina si chiar in ebraica, se raspandeste rapid in lumea crestina datorita unuia dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus. Sfantul Andrei, in calendarul crestin-ortodox, este sarbatorit pe 30 noiembrie, zi cunoscuta si drept 'cap de iarna'.

Andreea este unul dintre cele mai populare nume romanesti. Provine de la grecescul Andreas, ce inseamna barbatie sau curaj. Prenumele a patruns rapid si in cultura latina si ebraica, avand o simbolistica religioasa.

A fost purtat de Sfantul Andrei, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus. Apostolul a fost proclamat si "ocrotitorul Romaniei", in 1997.

Legendele spun ca prenumele poarta noroc celor care il poarta. Fetele botezate Andreea sunt sociabile, darnice, intreprinzatoare si placute tuturor.

Numele se preteaza mai multor apelative sau diminutive: Andra, Anda, Deea, Andreiusa, Anduta etc.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: