Arin (Baiat) |

Semnificatia numelui

exaltat, pe culmi, cult, instruit, luminat

Numele Arin este folosit deopotriva pentru fete si baieti si este considerat a fi o varianta a numelui evreiesc Aaron, avand semnificatia de munte puternic. De aici a pornit probabil si ideea conform careia numele ar inseamna exaltat, pe culmi sau cult, instruit, luminat.

Numele Aaron se presupune ca ar proveni din evreiescul Aharon. Mai multe teorii sustin ca ar insemna munte foarte inalt, munte al puterii sau exaltat, solemn. In Vechiul Testament numele este purtat de fratele mai mare al lui Moise si de primul inalt preot al Israelitilor.

A fost un fel de purtator de cuvant al fratelui sau, purtand cu el un toiag miraculos. Ca nume englezesc, Aaron a inceput sa fie folosit o data cu Reformarea protestanta. Ziua Sfantului Aaron este sarbatorita de catre popoarele vorbitoare de franceza si polona la 1 iulie. A fost al doilea prenume al lui Elvis Presley.

Ca origine celtica, numele Arin este folosit in general pentru fete si inseamna "femeie irlandeza" iar in sanscrita numele Arin inseamna "disc cu spite".

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele:
Propune un nume

Cauta un nume:

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Pompa de san electrica, cea mai buna prietena in timpul alaptarii

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul