Rowena (Fata) |

Semnificatia numelui

faima, bucurie, fericire

Numele de fata Rowena este de origine englezeasca si inseamna faima si bucurie, fericire.

Numele Rowena apare pentru prima data in cartea lui Geoffrey din Monmouth, "Historia Regum Britanniae" (Istoria reglilor Britaniei), unde Rowen era o femeie de origine saxona, fiica lui Hengist si mai tarziu sotia lui Vortigern, razboic in secolul 5.

 

Exista de asemenea teorii conform carora numele Rowena ar fi o compus din cuvintele britanice "ron" care se traduce prin sulita, lance si "wen" care se traduce prin luminos.

 

Rowena si povestea sa nu sunt mentionate in documente englezesti vechi precum "Istoria bisericeasca a poporului englez" carte scrisa de Beda care a fost un calugar la Manastirea  Northumbriane a Sfantului Petre din Wearmouth, dar nici in "Cronica anglo-saxona" care este o colectie de anale ce descriu istoria anglo-saxonilor de la crestinzarea Angliei pana la mijlocul secolului al 12-lea.

 

Cum numele nu apare inainte de cartea lui Geoffrey din Monmouth, exista si posibilitatea ca acest nume sa fi fost inventat chiar de autor. Walter Scott a folosit numele Rowena in cartea sa "Ivanhoe" pentru o eroina frumoasa de origine saxona.

 

 

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: