Carol (Baiat) |

Semnificatia numelui

om, barbat, om liber, om din popor

Numele de baiat Carol este de origine germanica si are semnificatia de - om, barbat, om liber, om din popor. Numele Carol este corespondentul romanesc al lui Karl, frecvent si raspindit sub diferite forme la toate popoarele din apusul si centrul Europei.A fost folosit intai pentru a-i denumi pe cei care deveneau maestri la curtea regilor franci, karl a inceput apoi sa fie probabil un nume de functie si, in sfarsit, titlu ereditar intr-o singura familie.


In anul 689 se naste primul purtator cunoscut al numelui Karl, maestru al palatului si principe al francilor, invingator al saranilor si crestinator al germanilor din nord, Karl Martells, fiul lui Pepin de Heristall.La scurt timp numele va deveni celebru si cunoscut in toata Europa, datorita lui Carol cel Mare (742 — 814), rege al francilor si imparat al Occidentului, intemeietorul dinastiei carolingiene.Cei care au purtat acest nume sunt nenumarati regi si imparati cu acest nume in Franta, Anglia, Imperiul romano-german, Suedia, Ungaria, Spania, Tarile de Jos si nu in ultimul rand Carol Davila, organizatorul invatamintului medical din tara noastra.


In literatura apare in Charlotte, Lotte din Suferintele ttnarului Werther de Goethe, romanul Lotte la Weimar de Th. Mann, drama Don Carlos de Fr. Schiller, Karl din Hotii de F. Schiller.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: