Elie (Ambele) |

Semnificatia numelui

Dumnezeu este Domnul meu

Elie este un nume folosit cel mai des in cultura franceza, posibil prescurtare a numelor Eleonora sau Elijah. Semnificatia sa este ambigua, parand sa fie "Dumnezeu este Domnul meu".

 

Elie Carafoli a fost un inginer aroman, deci numele se gaseste si printre barbati.

 

Elie poate fi si o forma feminina a numelui Eli,  de origine evreiasca si semnifica "inalt", fiind un nume masculin. In ebraica, Eli inseamna "Dumnezeul meu" (din cunoscutul citat din biblie "Eli, Eli, lama sabachthani", insemnand "Doamne, Dumnezeul meu, pentru ce M-ai parasit"). Ca derivat al altor variante de nume, Eli este in mare parte prescurtarea unor nume ca Elena, Elisabeta, Elisa, Eliza, Eleonora. In Biblie, Eli a fost un preot si un judecator.

 

Elie Wiesel, nascut in Sighetu Marmatiei, este un scriitor, eseist si filosof umanist, activist in domeniul drepturilor omului, evreu american supravietuitor al Holocaustului. A fost dinstins cu Premiul Nobel pentru Pace, a fost numit membru al Academiei Americane de Arta si Literatura si membru de onoare al Academiei Romane. A scris 57 de carti, dintre carea cea mai cunoscuta este "Noaptea", o descriere autobiografica a vietii din lagarele naziste.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: