Cristian (Baiat) |

Semnificatia numelui

a unge

Numele de baiat Cristian este de origine romaneasca si are semnificatia de "a unge".

 

Alaturi de varianta feminina Cristiana/Cristina provin de la numele personale latine "Christianus", "Christiana", adjective derivate de la "Christus", prin care erau desemnati adeptii religiei crestine. Numele Christos provine de la vb. chriein "a unge" si este de origine greaca.

 

Forma "Christus", preluata de romani, va fi baza de derivare a lui "christianus". Christianus apare cu valoare de nume personal distinctiv cand crestinismul a devenit religie oficiala.

 

Variante romanesti: Cirstian, Cirstiana, Carstea, Crastea, Cirstea, Cristea, Cristea, Hristea, Hristan, Cristache, Cristei, Cirstici, Cirstila, Cirstocea, Bista, Bistea, Bistel, Bistica etc. Variante internationale: Engl. Christian, fr. Chrestien, Chretien, Christian, Christiane, it. Cristian, Cristiana, magh. Erisztian, Keresztely, bg., rus., ser. Hristian, Hristiana etc.

 

Cristian este un nume care se preteaza la apelative precum: Cris, Cristi, Cristinel. Se pare ca numele poarta noroc celor care il poarta. Aceste persoane sunt vesele, joviale si descurcarete, dar si foarte generoase. Empatizeaza usor cu alte persoane si au o sensibilitate aparte, dar pe care o mascheaza usor in public.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: