Alin (Baiat) |

Semnificatia numelui

a alina, nobil, pretios, iubit, scorpion

Numele Alin este de origine romaneasca si are semnificatia de a alina. Numele Alin este forma masculina a numelui Alina ce are aceeasi semnificatie.

Numele Alin si Alina au corespondente si in alte limbi precum franceza unde numele Alin este un nume de botez vechi cu o frecventa mare si este de origine germanica unde reprezenta forma scurta a numelui ce aveau in compozitie radicalul "al" ce se traduce prin "tot", "intreg".

Forma feminina a numelui, Alina este considerata a fi o forma a numelui Adelina derivata din numele Adela care este un nume  de origine germana si are semnificatia de nobil. Numele Alina are o frecventa mult mai mare si este considerat a fi un imprumut modern in timp ce, Alin poate fi considerat corespondentul sau masculin.

Ca origine germana veche, numele Alin deriva din numele Adal si inseamna nobil, pretios, iubit, iar ca origine sanscrita, numele Alin are semnificatia de scorpion. Sihote Alin este un lant muntos in estul Siberiei.

Numele de baiat Alin are semnificatia de milos, frumos dar de la Dumnezeu, a ajuta.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele:
Propune un nume

Cauta un nume:

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Afla cum sa dai raceala afara din clasa

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul