Nume unisex pentru copii

/ / Modificat: 2014-07-29
Nume unisex  pentru copii

Exprimarea propriei personalitati a devenit o parte esentiala a societatii de astazi, ceea ce inseamna ca parintii sunt tentati sa ofere mai multa libertate celor mici in a-si manifesta identitatea. Iar cum numele este o eticheta de maxima importanta pentru fiecare individ, alegerea corecta a acestuia devine cu atat mai dificila daca te gandesti sa eviti eventualele nemultumiri ale copilului tau in viitor. Iata o lista de nume unisex pentru copii, care nu te pun in pericolul de a opta pentru o varianta cu sonoritate prea masculina sau prea feminina.

Importanta sonoritatii numelui

Noua relatie parinte-copil, bazata pe comunicare si schimb reciproc de opinii, caracterizeaza stilul de viata al familiilor din secolul XXI.

Intrucat preferintele micutului tau sunt imposibil de ghicit inainte de nastere, nu risca sa-ti numesti baietelul "Ghiocel", oricat de gingas ti-l imaginezi tu in prezent. Acesta ar putea sa se identifice mai degraba cu personalitatea unui Van Damme atunci cand va creste.

La fel, o fiica pasionata de alpinism si motociclete va detesta un nume de printesa, precum "Anastasia" sau "Rosabella".

Prin urmare, nu-ti ramane decat sa te orientezi catre o tabara neutra, situata intre cele doua extreme de gen.

Nume unisex si semnificatia lor


Adelin/Adeline

Un tertip inteligent in alegerea unui nume unisex pentru copil este specularea omonimelor omofone (cuvinte care suna la fel, dar se scriu diferit). Un astfel de exemplu este numele cu rezonanta regala Adelin (masculin) si Adeline (feminin), provenit din termenul german "adel" - "nobil".

Adi

Chiar daca la prima vedere iti suna ca un alint de la numele romanesc "Adrian", androginul "Adi" este un nume unisex de sine statator, de origine indoneziana, ce inseamna "bijuterie" sau "ornament pretios".

Alex

Folosit ca nume unisex in mai multe tari, "Alex" (forma prescurtata de la Alexandru si Alexandra) provine din limba greaca si inseamna "aparator al oamenilor".

Alexis

Popular pe continentul american, numele Alexis (cu aceeasi origine ca Alex) este folosit atat pentru sexul masculin, cat si cel feminin.

Angel

Tradus prin "inger" si provenit din limba latina, numele cu pronuntie straina Angel se poate folosi pentru ambele sexe.

Celeste

Folosit atat ca forma feminina, cat si ca forma masculina, este derivat de cuvantul latinesc "caelestis", care semnifica "celest, al cerului".

Camil/Camille

Forma unisex inspirata din numele reginei razboinice a volscilor, Camilla.

Dani

Prescurtat de la "Daniel" si "Daniela", acest nume unisex inseamna "Dumnezeu este judecatorul meu".

Dominic/Dominique

De origine latina, acest nume inseamna "lord" si "apartine lui Dumnezeu".

Erin

De origine englezeasca, numele Erin provine de la "Eireann" - "Irlanda".

Gabi

Prescurtarea numelor "Gabriel" si "Gabriela", Gabi inseamna "Dumnezeu este puterea mea" sau "omul puternic al lui Dumnezeu".

Harper

Numele englezesc Harper inseamna "cel/cea care canta la harpa".

Iuli

Prescurtarea numelor Iulian si Iulia, acest nume isi are radacinile in termenul latinesc "lovis", numele divitatii supreme.

Mari

Deseori folosit ca prescurtare de la numele Marian/Mariana, Mari este un derivat al termenului de origine egipteana "mry" - iubit sau "mr" - iubire.

Uzoma

Numele de origine africana Uzoma este o alegere exotica, potrivita ambelor sexe, ce semnifica "cel care urmeaza caile corecte".

Vivian

Nume unisex englezesc, Vivian este un derivat de la Vivianus, care inseamna "animat", "plin de viata".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre