Nume biblice pentru copii. Inspira-te din cele mai comune si apreciate nume din Bliblie

/ / Modificat: 2022-04-19
Nume biblice pentru copii. Inspira-te din cele mai comune si apreciate nume din Bliblie

Biblia este una dintre cele mai citite carti din toate timpurile. Pentru multi parinti credinciosi, citirea paginilor sale este ceva asemanator cu un dialog profund cu Domnul. Pentru altii este doar o sursa de inspiratie pentru alegerea unui nume pentru copil. Prin urmare, daca doresti ca micutul tau sa poarte un nume inspirat din Biblie, am pregatit pentru tine o lista cu cele mai bune nume de inspiratie biblica din care te poti inspira. 

Nume biblice pentru copii

Aaron: conform Sfintelor Scripturi, el este fratele mai mare al lui Moise. De asemenea, defineste "omul de la munte".

Abel: povestea lui provine din Vechiul Testament si a fost fiul lui Adam si al Evei. Acesta a fost ucis din cauza invidiei fratelui sau, Cain. Ca o contributie divina, inseamna "respiratie".

Avraam: inseamna "tatal multora". In acest sens, el a fost primul patriarh care a parasit Ur si a plecat acolo unde Dumnezeu i-a spus. In acest fel, a reusit sa creeze poporul lui Dumnezeu (Israel) pe baza jertfei fiului sau.

Ilie: acest profet a aparut in secolul al IX-lea i.Hr. si a luptat impotriva divinitatii feniciene. Din acest motiv, numele sau inseamna "Dumnezeu este Domnul".

Isaia: a fost profetul biblic care a anuntat venirea lui Isus. Numele are in etimologia sa aceleasi elemente ca si Iisus, dar asezate in ordine inversa. Vine de la yeshah-yahu, care inseamna "Dumnezeu este salvatorul".

Ismael: face aluzie la poporul iubit al lui Dumnezeu si inseamna "Dumnezeu asculta".

Daniel: originea sa ebraica si biblica ofera una dintre cele mai populare alegeri de pana acum, aleasa de parinti din intreaga lume pentru semnificatia sa dramatica, "Dumnezeu este judecatorul meu".

David: face aluzie la cineva care este "iubit". In istoria sfanta, el a fost cel mai respectat rege al lui Israel, l-a invins pe uriasul Goliat si relatia sa cu Dumnezeu era foarte apropiata; comunica printr-un dialog intim cu el.

Iisus: este Mesia trimis pentru crestini. El intregeste sensul Trinitatii. Din acest motiv, inseamna "Yahweh este salvatorul".

Ioiachin: Acesta a fost numele tatalui Fecioarei Maria si a fost, de asemenea, unul dintre regii cetatii Iuda. Prin urmare, se refera la "Dumnezeu va zidi".

Iosif: apare de mai multe ori in Biblie. Acest nume il defineste pe unul dintre cei doisprezece fii ai lui Iacob, dar si pe sotul Fecioarei Maria.

Ioan: popularitatea sa a ramas intacta de-a lungul timpului, deoarece este protagonistul uneia dintre cele mai canonice evanghelii din Noul Testament. In plus, Sfantul Ioan Botezatorul a fost si cel care a prevestit venirea lui Iisus. De aceea, sensul sau "Dumnezeu este milostiv" capata o semnificatie speciala atunci cand explica povestea.

Lazar: face aluzie la "ajutat de Dumnezeu" si il reprezinta pe omul insusi, un orb care reuseste sa vada datorita unei minuni a lui Isus.

Luca: face aluzie la evanghelistul care a fost discipolul lui Pavel din Tars, a scris una dintre evanghelii si Faptele Apostolilor. Dupa cum ati putea ghici, figura sa face aluzie la "lumina" insasi.

Matei: a fost unul dintre apostolii lui Iisus si primul autor al celor patru Evanghelii.

Paul: face aluzie la "cel mai tanar din casa". In Biblie, Pavel din Tars apare ca unul dintre apostolii lui Iisus.

Petru: se refera la "piatra" pe care va fi zidita casa Domnului. Astfel, el este unul dintre cei mai recunoscuti discipoli ai lui Iisus Hristos din lume.

Raphael: inseamna "medicamentul lui Dumnezeu". Acesta este numele unuia dintre cei mai importanti arhangheli.

Ruben: a fost fiul cel mai mare al lui Iacob si unul dintre patriarhii lui Israel. Etimologic, inseamna "Dumnezeu a vazut necazul meu".

Solomon: impreuna cu David (tatal sau), a fost unul dintre cei mai importanti regi din istoria biblica. Atat de mult, incat este considerat "cel pasnic".

Saul: in conformitate cu povestea anterioara, acesta este numele dat primului rege al lui Israel si face aluzie la "cel dorit".

Seth: numele dat fiului lui Adam, care s-a nascut dupa Abel.

Simon: se refera la cel care "l-a ascultat pe Dumnezeu". Acesta era numele lui Petru inainte ca Domnul sa-l converteasca la crestinism.

Tobias: reprezinta personajul principal al uneia dintre cartile incluse in Biblie cel mai mult laudate de Biserica pentru a ilustra familiile bine organizate. Astfel, inseamna "Dumnezeu este bun".

Uriel: face aluzie la "lumina lui Dumnezeu". Stramos al lui Samuel, el este, de asemenea, recunoscut ca fiind unul dintre principalii arhangheli ai Imparatiei Cerurilor.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre