Durerile de spate din timpul travaliului

/ / Modificat: 2016-08-11
Durerile de spate din timpul travaliului

Sunt acele dureri intense pe care le simti in partea de jos a spatelui in timpul contractiilor sau chiar intre contractii. Aceste dureri sunt puse, de obicei,pe seama presiunii pe care o exercita capul fatului pe partea de jos a spatelui tau, dar pot fi generate si de alti factori. 


Unele femei se plang de dureri de mijloc in timpul crampelor menstruale. Un studiu a aratat ca acele femei care au avut dureri de mijloc in timpul menstruatiei simt aceleasi dureri si in timpul travaliului.

Specialistii au observat ca femeile acuza aceste dureri de mijloc in timpul travaliului atunci cand bebelusul se naste cu fata in sus si au motivat ca ele sunt provocate de partea dorsala a capului copilului care apasa pe coloana vertebrala a mamei.

In 2005 s-a facut un studiu pe 700 de femei care a demonstrat ca nu acesta este adevaratul motiv al durerilor de spate din timpul travaliului.

Ce pot face pentru a ameliora durerile de mijloc din timpul travaliului? 

Desi nu poti face nimic pentru a preveni aparitia acestor dureri, poti folosi una din tacticile urmatoare pentru a micsora intensitatea lor:

Stai in patru labe! 

Acest lucru ajuta la micsorarea presiunii pe care o exercita capul fatului asupra coloanei tale vertebrale.

Fa exercitii usoare de gimnastica!

Acestea ajuta de asemenea la micsorarea presiunii exercitata asupra coloanei tale vertebrale. Roaga-l pe sotul tau sa-ti maseze mijlocul intre contractii sau in timpul lor! Spune-i sotului tau sa apese cu pumnii pe mijlocul tau sau sa te maseze cu o minge de tenis.

Aplica comprese calde sau reci! Fa un dus, sau o baie, sau aplica comprese calde pe mijloc. Caldura poate micsora durerea. In functie de organismul fiecareia pot avea efect compresele calde, sau cele reci sau si cele calde si cele reci.

Daca inima ta nu rezista la o nastere naturala, cere medicului tau sa iti faca o anestezie epidurala care te va ajuta sa nu mai simti durerile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dureri nastere Nastere Travaliu nastere

Articole recomandate

Citeste si despre