Idei de cadou de la nou-nascut pentru fratele mai mare

/ / Modificat: 2017-09-18
Idei de cadou de la nou-nascut pentru fratele mai mare

Sosirea unui nou membru in familie este un motiv de bucurie, este un moment special, plin de emotie si fericire. Insa poate fi si un pic de neliniste pentru cei care au devenit parinti pentru a doua oara, pentru ca isi fac griji pentru cum il va primi pe bebelus copilul mai mare al familie.

Cand se naste cel de-al doilea copil, o modalitate prin care sa sarbatoriti evenimentul si sa il faci pe copilul cel mare sa nu se simta gelos este sa ii oferiti un cadou din partea bebelusului.

Astfel, fratele mai mare nu se va simti parasit, nu va avea sentimentul ca bebelusul va capta toata atentia parintilor.

Sa devii fratele mai mare este un motiv de sarbatoare, dar poate sa nasca si gelozii. Este important ca primul nascut din familie sa se simta special, iubit in astfel de momente. Adesea, pentru ca parintii pot fi coplesiti de momentul venirii pe lume a celui de-al doilea copil, cand sunt atatea lucruri de facut, se intampla ca fratele mai mare sa aiba parte de mai putina atentie, mai ales ca toti membrii familiei, dar si prietenii, cumpara cadouri pentru nou-venit, mai putin pentru fratiorul mai mare.

De aceea, este o idee minunata sa cumperi un mic cadou pentru copilul mai mare si sa i-l daruiesti spunandu-i ca este din partea beblusului. El se va simti special, nu va mai avea senzatia ca este dat la o parte, ca bebelusul ii va lua locul. Atunci cand ii dai cadoul este important sa ii spui cat de mult il iubesti si cat de mult inseamna pentru tine, dar ca la fel de important este si nou-nascutul, ca ambii sunt puii tai.

Idei de cadouri potrivite pentru un frate sau o sora mai mare

Un tricou personalizat: acest cadou se potriveste atat in cazul fetitelor, cat si in cazul baietilor. Mesajul de pe tricou poate fi "Cea mai buna sora, X", "Cel mai bun frate, Y" sau "Eu sunt fratele mai mare", "Eu sunt surioara cea mare".

O cana personalizata: o alta idee pentru un astfel de cadou o reprezinta canile personalizate, care pot avea un mesaj frumos, insotit de un desen haios. Ideile sunt nenumarate in ceea ce priveste mesajul de pe cana.

O rama foto: un alt cadou cu care il vei incanta pe primul nascut al familiei este o rama foto pentru doua fotografii, pe care sa scrie "Eu si surioara mea", "Eu si fratiorul meu".

O bijuterie: in cazul in care bebelusul are o surioara mai mare, un cadou potrivit pentru ea poate fi o bijuterie: o bratara, un pandativ, cercei, un lantisor, margele. Bratara si lantisorul se potrivesc si in cazul unui baiat. Poti alege o bratara personalizata pe care sa scrie "Big brother" sau "Big sister", insotita de un mesaj scris pe o felicitare.

O carte: cartile sunt intodeauna o idee excelenta pentru un cadou. Bineinteles ca volumul ales trebuie sa fie adaptata varstei fratelui sau surioarei bebelusului.

O decoratiune de Craciun: daca bebelusul se naste in preajma Sarbatorilor de iarna ii poate darui fratiorului sau surioarei sale un globulet personalizat.

O pusculita este, de asemenea, o idee de cadou cu care bebelusul sa faca impresie buna fratiorului sau surioarei sale.

Un cadou colorat: un set de creioane colorate si un bloc de desen, acuarele, carioci sau un set de pictura mai deosebit.

O jucarie de plus: daca diferenta de varsta este de 1-2 ani intre cei doi copii, atunci un cadou precum o jucarie de plus este ideal. Pentru fetite, in mod special, plusul ramane mereu o idee perfecta.

Figurine care sa reprezinte frati si surori.

Un album foto, album in care cei doi copii sa stranga multe fotografii impreuna.

Un set de reguli haioase pentru fratele cel mare sau pentru sora cea mare.

Un joc Lego reprezinta o idee cu care nou-nascutul nu va da gres, ca sa isi impresioneze sora sau fratele mai mare.

O carte de colorat, se potriveste atat pentru baieti, cat si pentru fetite, este un cadou foarte frumos.

O masinuta, daca bebelusul are un fratior mai mare.

O papusa Barbie, pentru surioara cea mare.

Un trenulet sau un avion (de jucarie, binenteles).

Un tort gustos, din care poate sa guste toata familia.

Un cosulet cu surprize, cosulet care poate sa contina dulciuri, jucarii, carti, creioane colorate, carioci, plastilina.

Un puzzle.

O sapca pe care sa fie nscriptionat un mesaj dragut.

O insigna pe care sa scrie "big brother" sau "big sister".

Nu uita ca este foarte important sa il lasi pe fratele cel mare sa vina sa viziteze nou-nascutul inca de cand acesta se afla la spital. Cadoul insa este bine sa il primeasca acasa, atunci cand bebelusul soseste de la maternitate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Relatie frati Gelozie frati Frate mai mare

Articole recomandate

Citeste si despre