Este perfect normal sa ai scaun in timpul nasterii

/ / Modificat: 2018-05-24
Este perfect normal sa ai scaun in timpul nasterii

Ai tot auzit in stanga si in dreapta ca unele mamici au avut scaun in timpul nasterii si te ingrozeste ca ti s-ar putea intampla si tie. Ei bine, este cazul sa nu iti mai faci griji; acest lucru se intampla in sala de nasteri mai des decat ai putea sa iti imaginezi, personalul medical este deci familiarizat, asa ca nu ar trebui sa fii jenata.

Ca sa intelegi de ce este perfect normal sa ai scaun in timpul nasterii, ar putea fi util sa stii ce cauzeaza scaunul in timpul nasterii si poate asa vei putea avea o atitudine mai relaxata daca se intampla…desi, avand in vedere faptul ca faci treaba 2 in timp ce iti aduci pe lume copilul va fi mai mult ca sigur irelevant la momentul producerii evenimentului.

Ce cauzeaza scaun in timpul nasterii?

Atunci cand iti vine sa impingi prima data in travaliu, simti cam acelasi lucru ca atunci cand ai scaun si asta deoarece capul copilului apasa pe rectul tau, cauzand aceeasi senzatie ca atunci cand trebuie sa mergi la toaleta; in drumul sau spre iesire, copilul va face si scaunul sa iasa.

Mai mult decat atat, actul de a impinge bebelusul afara este atat de asemnator cu cel pe care il faci atunci cand ai scaun, incat de multe ori, medicii sau moasele pot recomanda ca la primele senzatii de acest fel sa te afli pe toaleta, pentru ca ti se va parea mai normal sa impingi acolo, decat pe masa in sala de nasteri.

Jena fata de persoanele prezente

Acum ca intelegi de ce se poate produce scaunul in timpul nasterii, inca te mai gandesti la faptul ca vor fi si alte persoane prezente si esti stresata sa ai scaun … cu audienta.

In primul rand, oamenii din sala de nasteri, asistentele, moasele, medicii, chiar si partenerul tau, daca alege sa fie de fata cand i se naste mostenitorul, aproape ca nu vor observa daca tu ai scaun, pentru ca se intampla atat de aproape de nasterea copilului incat intreaga lor concentrare se va axa pe lucruri mai importante.

De altfel, chiar tu vei fi in valtoarea nasterii, asa ca probabil nici nu vei sesiza cand si daca se intampla sa ai scaun. Stai linistita, niciunul din cadrele medicale prezente nu va fi afectat de faptul ca tu ai avut scaun, vad acest lucru des, este normal si nu ii impresioneaza deloc.

Scaunul in timpul travaliului, benefic pentru bebelus?

Studiile sustin ca atunci cand ai scaun in timpul travaliului, este posibil ca acest lucru sa il expuna pe bebelus unor bacterii sanatoase, pe care nu le are la momentul nasterii si care l-ar putea ajuta sa fie mai sanatos; anumite studii au relevant ca daca dai copiilor nascuti prematur anumite probiotice, ii poate ajuta sa creasca mai repede.

Asa ca, nu numai ca este perfect normal sa ai scaun atunci cand nasti, dar acest lucru prezinta un potential beneficiu pentru bebelusul tau!

Da, sa ai scaun in timpul nasterii nu este tocmai cel mai linistitor gand pe care ai putea sa il ai, dar este ceva normal, care se intampla frecvent si care pana la urma nu are relevanta atunci cand privesti in ansamblu nasterea copilului tau mult asteptat, nu este asa?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Travaliu Travaliu nastere Nastere

Articole recomandate

Citeste si despre