Nasterea sub apa


Nasterea sub apa a fost foarte mult mediatizata in ultimul timp. Avocatii nasterii sub apa sustin ca aceasta este o forma "blanda" de a da nastere unei fiinte umane, chestiune esentiala pentru intarirea legaturii de iubire intr-o familie.

Cand o familie se hotaraste pentru o astfel de nastere, memoria acesteia va sustine cuplul de parinti in vremurile dificile care ii asteapta. Prea des insa, parintii permit sa cedeze controlul asupra acestei experiente si sa se lase pe mainile doctorilor, preocupati doar de aspectul fizic al nasterii.

S-a ajuns sa se considere ca este imposibil pentru o femeie sa nasca in conditii de siguranta in afara spitalului, asistata de medici si asistente.Evident, aceasta opinie este gresita, altfel rasa umana nu s-ar fi perpetuat de-a lungul mileniilor.

Toate mesajele culturale legate de nastere induc viitoarei mame spaime legate de durere. Viitoarea mama se intreaba daca este capabila sa nasca natural, fara medicamente sau interventii medicale. Ea uita ca milioane de ani de evolutie sunt de partea ei si ca propriul ei corp stie deja cum sa nasca .

Studiile au aratat ca nasterile acasa, planificate, intr-un mediu curat, sunt mai sigure decat cele la spital, spun cei care promoveaza nasterile in apa. Mama poate alege momentul in care intra in bazinul cu apa calduta (nici prea devreme, pentru a opri travaliul, nici prea tarziu pentru a-si face efectul linistitor) si este inconjurata de cei dragi, un mediu familiar si relaxant.

In acelasi timp, tot mai multe spitale ofera posibilitatea nasterii in apa, asa ca cele care au temeri ca nasterea nu va decurge in conditii de siguranta maxima pot fi supravegheate de personal medical.

Foto: Simona Chiric (realizata la maternitatea Regina Maria)


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nasterea in apa

Alexandra Ilie

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Calculeaza data nasterii

Data de inceput a ultimei menstruatii:

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul