Probleme post-natale

/ / Modificat: 2007-01-25
Probleme post-natale
Intrebare:

- Dupa nastere ma confrunt cu o problema destul de deranjanta.Aproape in fiecare luna dupa incheierea ciclului menstrual am niste intepaturi in partea dreapta jos in primele zile dupa incheierea acestuia.Care e cauza?

Raspuns:




 

Nu precizati nimic despre a cata nastere este vorba, despre modalitatea aleasa pentru finalizarea nasterii (nastere pe cale vaginala, nastere prin operatie cezariana), despre procedurile care eventual s-au efectuat la nasterea copilului dumneavoastra, astfel ca imi este foarte greu sa ma orientez asupra etiologiei acestor dureri.

Daca ne luam dupa frecventa aparitiei acestora ar putea fi cauzate de existenta la acel nivel a cicatricei post epiziotomie / rafie, cicatrice care (functie si de procedurile asociate nasterii, greutatea copilului la nastere dinamica uterina in expulzie etc.) poate sa fie de dimensiuni mai mici sau mai mari.

In functie de perioadele ciclului menstrual, datorita variatiei concentratiei hormonilor sexuali, sensibilitatea organismului feminin este variabila, acesta putand reprezenta un motiv pentru care simptomatologia apare doar dupa o menstra.

Pentru a identifica etiologia simptomatologiei insa, si pentru a se putea stabilii o conduita terapeutica eficienta, va trebui sa va prezentati la un cabinet de specialitate. Multa sanatate!

dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre