Perioada post natala

/ / Modificat: 2005-11-24
Perioada post natala
Intrebare:

- Am un bebe de 5 luni si jumatate. De 2 luni am insomnii, sunt nervoasa, plang usor. Vreau sa va intreb daca este vorba de depresie postnatala? Am inteles ca foarte multe femei trec prin aceasta stare. (A.I.)

Raspuns:




 

Perioada post natala se asociaza deseori cu astfel de simptome, insomnii, irascibilitate, plans, simptome ce apar ca urmare a rolului foarte solicitant asumat si anume cel de mamica.

Programul epuizant al bebelusului si al noii mamici timp de cinci luni poate genera si astfel de acuze psihologice, simptome ce pot descrie asa cum si dvs. banuiti o dispozitie depresiva.

Au mai fost reclamate si sentimente persistente de tristete, lipsa interesului pentru activitatile zilnice sau pentru ingrijirea copilului, neglijenta fata de copil sau sentimente contradictorii fata de cel mic. Daca apar situatii asemanatoare celor mai sus mentionate va recomand sa va adresati unui psiholog/medic psihiatru pentru o evaluare exacta.

Chiar si in lipsa unor astfel de probleme pentru siguranta dvs. si  daca dvs. considerati ca aveti nevoie de ajutorul unui specialist pentru a trece peste aceste probleme exprimate va recomand sa o faceti.  

Mult succes!

Clara Monica Craciun,

psiholog
Clinica Psihosolutions.

www.psihosolutions.ro

Cauti un raspuns la problemele copilului tau?  Adreseaza si tu o intrebare!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre