La piscina, dupa trei nasteri: "Burta care atarna, fund lasat si sani cat doua mingi de bowling"

/ / Modificat: 2020-07-21
La piscina, dupa trei nasteri:

Sandy Ballars este o mamaica din SUA care a reusit sa cucereasca multe femei pe Instagram facand o postare pe care prea putine au curajul sa o faca. Mamica a trei copii, Sandy povesteste cu sinceritate despre acceptarea propriului corp care, dupa trei sarcini, nu mai arata cum arata inainte de aparitia primului copil.

Aceasta a postat o imagine in care apare la piscina, in costum de baie, alaturi de cei trei copii ai sai. Sandy  vorbeste in cadrul postarii despre momentele dificile prin care a trecut inainte de a-si accepta noul corp, inainte de a avea curajul sa poarte costum de baie si sa mearga la piscina. 

Aceasta vorbeste despre cat de important este sa te accepti asa cum esti, sa-ti iubesti copul cu toate imperfectiunile lui, mai ales pentru ca acestea sunt dovada purtarii in pantec a unuia sau mai multor copii.

Multe femei, dupa sarcina raman cu semne, cu kilograme in plus, cu sani lasati si alte “defecte” care sunt percepute ca fiind defecte doar din cauza societatii care ne obliga sa ne dorim un corp ideal indiferent de circumstante. Insa Sandy, prim mesajul ei, le indeamna pe femei sa uite de aceste cutume ale societatii si sa faca tot ceea ce-si doresc, inclusiv sa mearga la piscina, alaturi de copiii lor, dar si sa invete sa se iubeasca asa cum sunt acum, cu noul cor de mama. 

„Noua luni inauntru, noua luni afara. Sau ceva de genul asta. Asa arata perioada postpartum (x3). Burta care atarna, fund lasat si sani cat doua mingi de bowling pentru ca #alaptare. Dar acest corp este pregatit pentru piscina. Este slab? Nu. Arata asa inainte? Nu. Si-a revenit corpul meu imediat dupa nastere? Nu. Dar acesta este corpul meu si se afla la piscina. Asadar este pregatit pentru piscina. Corpul acesta a crescut trei bebelusi gigantici. S-a intins la capacitate maxima si chiar mai mult. A hranit la san doi bebelusi. A fost taiat in jumatate de doua ori. Abia a putut merge fara ajutor, dar iata-l aici, inca rezista. Obisnuiam sa petrec ore in sir dorindu-mi sa nu mai arat cum arat acum. Vedeam toate vergeturile, toate imperfectiunile. Le stiam pe de rost din cap pana in picioare. Mi-am pus hainele deoparte in speranta ca voi reusi sa slabesc. Apoi, am realizat ca trece viata pe langa mine. M-am chinuit atat de mult sa-i port in pantec si sa-i aduc pe lume pe acesti oameni mici pe care ii iubesc atat de mult. Apoi am vrut sa acopar si sa ascund urmele purtarii lor. De ce? Pentru ca societatea ne spune ca trebuie sa aratam intr-un anumit fel si sau sa avem un corp perfect pentru plaja. Ei bine, dupa cel de-al treilea copil am realizat, in sfarsit, ca am un corp perfect pentru plaja, cu brate pline si o inima inundata de iubire. Copiii acestia ma privesc si asculta tot ce spun eu despre mine. Postpartum inseamna frumusete. Pentru fiecare cicatrice, fiecare vergetura, fiecare parte a corpului care atarna, exista o femeie disperata sa aiba acele semne, disperata sa poata avea un copil in pantec, iar eu am TREI copii sanatori si fericiti. Ii multumesc Domnului pentru ei. Nu astepta sa slabesti si sa-ti recapeti silueta pe care o aveai inainte, deoarece nu se va intampla. Petrece acest timp jucandu-te in piscina alaturi de copiii tai. Petrece timp multumindu-i lui Iisus pentru miracolul pe care ti l-a oferit. Copiii tai nu-si vor aminti corpul tau imperfect. Ei isi vor aminti clipele petrecute impreuna, distrandu-va. Lucrez din greu la a-mi iubi corpul asa cum este el.”, a scris Sandy pe pagina sa de Instagram.

Au urmat imediat mesaje de la alte mamici aflate in acceasi situatie care au apreciat mesajul postat de Sandy. Unele dintre ele o incurajau sa-si expuna corpul la piscina, altele ii multumeau pentru ca mesajul ei le-a ajutat sa aiba din nou incredere in ele, iar altele au laudat-o pentru curajul pe care l-a avut postand acest mesaj. 

„Corpul tau de mamica arata minunat. Imi place foarte mult postarea ta. Ar trebui sa fii foarte mandra de reusitele tale”, „Multumim mult, iti multumim mult ca ne aduci aminte. Cateodata sunt atat de dura cu mine si uit ca am anascut si am purtat in mie un omulet. Mi-ai adus aminte aminte sa ma iubesc si sa-mi accept corpul”, sunt doar cateva dintre mesajele postate de urmaritoarele sale.  

Sursa: libertateapentrufemei.ro

Articole recomandate

Citeste si despre