Alaptarea si antibioticele

/ / Modificat: 2007-05-03
Alaptarea si antibioticele
Intrebare:

- In urma unui tratament cu antibiotice a trebuit sa intrerup alaptarea. Este posibila/sanatoasa reluarea alaptarii? (secretia inca exista, momentan in cantitate mai mica).

Raspuns:




 

In mod obisnuit, dupa ce ati terminat de administrat produsele antibiotice - daca vi s-a certificat rezolvarea infectiei pentru care vi s-a recomandat aceasta conduita terapeutica – puteti incerca reluarea alaptarii.

De obicei orice afectiune inflamatorie determina o diminuare pana la disparitie a productiei de lapte, astfel ca este posibil ca secretia lactata sa nu mai asigure aportul suficient de substante nutritive, deci, de cele mai multe ori, chiar daca lactatia revine, nu mai are aceleasi caracteristici, nici cantitativ nici calitativ fiind necesara suplimentarea acestuia cu produse de lapte praf.

Va recomand ca inainte de a reincepe alaptarea la san la san sa cereti acordul medicului care v-a prescris antibioticele, de asemeni sa monitorizati atât evolutia greutatii noului-nascut cât si starea de satietate pe care o puteti aprecia prin frecventa cu care solicita mesele cat si prin starea de calm sau de agitatie de care da dova

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie - Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre