7 moduri pentru ingrijirea pielii dupa nastere

/ / Modificat: 2021-06-24
7 moduri pentru ingrijirea pielii dupa nastere

In timpul sarcinii si dupa nastere corpul femeii trece prin schimbari majore. La nivelul pielii se observa cel mai bine schimbarile, deoarece, in scurt timp devine mai uscata si mai putin elastica decat de obicei.

Tocmai de aceea, ingrijirea pielii dupa nastere este una dintre cele mai frecvente preocupari ale proaspetelor mamici. Mai ales ca pielea postpartum poate aparea aspra, pata, uscata si isi fac prezenta vegeturile tipice sarcinii. Tocmai de aceea este important sa se acorde o importanta deosebita ingrijirii pielii in aceasta perioada.

Iata 7 trucuri de care sa tii cont in aceasta perioada daca vrei ca pielea ta sa arate din nou bine:

1. Evita expunerea la soare

In timpul sarcinii si dupa nastere pielea este mult mai sensibila la razele ultraviolete. Tocmai de aceea este important sa eviti expunerea la soare si sa folosesti crema cu factor de protectie solara cu SPF 50+. De asemena, cand iesi cu copilul la plimbare este important sa alegi locurile mai umbroase.

2. Foloseste crema hidratanta pentru corp

Pielea are nevoie de o hidratare intensa dupa nastere. Prin urmare este important sa folosesti o crema intens hidratanta pentru tot coprul. Aceasta va reduce aparitia vergeturilor si ii va da pielii un aspect placut. Este indicat sa aplici un strat de crema atat dupa dusul de dimineata cat si dupa cel de seara.

Opteaza pentru creme cu vitamina A, vitamina E, alantoina sau acid hilauronic, care au un efect deosebit asupra pielii atat in timpul sarcinii cat si dupa nastere.

3. Alegerea unui sapun cu pH neutru

Dupa nastere pielea are un pH cuprins intre 4,5 si 5,5, adica usor acid. Pentru a mentine acest pH in conditii normale si pentru a fi eficient in functiile sale, se recomanda utilizarea unui sapun cu un pH neutru. Acelasi lucru trebuie facut si in cazul detergentilor pentru haine.

4. Foloseste exfoliant pentru piele

Suprafata pielii se afla intr-un proces constant de reinnoire celulara, in special dupa nastere. Pentru a o ajuta sa-si recapete stralucirea si elasticitatea este important sa-i dai o mana de ajutor. Exfolierea pielii de doua ori pe saptamana este esentiala in aceasta perioada. Daca esti in cautarea unei solutii ieftine poti crea acasa un efoliant cu zahar sau sare si ulei de masline, caruia ii poti adauga, in functie de preferinte, diverse arome: zeama si coaja de lamaie, scortisoara, vanilie, etc.

5. Foloseste crema cu factor de protectie solara

Pielea este mult mai sensibila in aceasta perioada. Prin urmare este important sa ai grija de ea si sa folosesti o crema cu factor de protectie solara cat mai mare de fiecare data cand iesi din casa, fara exceptie.

6. Foloseste masti faciale si scub pentru fata

In rutina de ingrijire nu trebuie ignorata pielea fetei. Ca si in cazul corpului, tenul trebuie exfoliat de doua ori pe saptamana. In rest, in functie de nevoile pielii tale aplica masti hidratante, reparatoare sau pentru regenerare celulara.

7. Foloseste creme de zi si de noapte pentru ten

Este important ca in fiecare dimineata si seara sa-ti cureti tenul cu un cleanser si apoi sa folosesti o crema care sa satisfaca nevoile tenului. Este important sa folosesti o crema de zi si o crema de seara daca iti doresti un ten fin si radiant. Fiecare dintre acestea au proprietati diferite. In general crema de seara este mai grasa, hidratand intens tenul.

Articole recomandate

Citeste si despre