Destinul Dacilor, circ pentru copii mari si mici

/ / Modificat: 2012-02-27
Destinul Dacilor, circ pentru copii mari si mici

Inca de cand intri pe usa Circului Globus, patrunzi intr-o alta lume. Intr-o lume a oamenilor veseli, zambitori, machiati frumos, cu o pozitie dreapta, demna, un exemplu extraordinar pentru orice copil si pentru oricine trece in taramul acesta minunat de circ si varietate.

Asa s-a intamplat si cand am mers sa vedem spectacolul Destinul Dacilor. Nu era prima data cand mergeam la circ, dar parca de data asta era ceva special. Cred ca nu trebuie sa fii patriot ca sa simti o emotie puternica de fiecare data cand auzi despre daci si romani, trebuie doar sa ai un sentiment de apartenenta. Si oricum, chiar daca nici acesta nu exista, emotiile te vor cuprinde cu siguranta odata ce intri in sala de spectacol, odata cu primul gong si vor creste odata cu inceperea spectacolului si mai mult pe parcursul desfasurarii lui.

Intr-o aparenta dezordine, in acorduri calde de muzica dacica adusa in zilele noastre, femeile dace incep petrecerea! E un dans nesfarsit, o energie debordanta si iti vine sa te ridici de pe scaun si sa intri in jocul lor. Ce daca nu stii pasii, ii vei prinde din mers, nu ai cum sa-i ratezi daca ajungi in mijlocul horei!

E un spectacol nesfarsit, minunat, in care numerele de acrobatie iti taie rasuflarea, numerele cu animale iti umplu sufletul de bucurie, iar teatrul se imbina de minune cu acestea pentru a definitiva un spectacol de nota 20 de mii.

Micii spectatori fac si ei parte din spectacol si ii ajuta mereu pe conducatorul roman sau pe eroii daci sa ia cele mai bune decizii. Si cum sa nu-ti placa un spectacol in care sufletele pure ale copiilor tin loc de regizor si aduc finalul fericit al reprezentatiei!

Nu stii unde sa te uiti ca sa fii sigur ca nu pierzi nimic: la orchestra care canta si isi joaca rolul in acelasi timp, la acrobatii care isi efectueaza fiecare salt cu o siguranta de invidiat, la decorurile de poveste sau poate la povestitorul in chip de zeu?

Sa spun ca mi-a placut spectacolul? E prea putin! L-am gustat in cele mai mici detalii, m-am bucurat la fel ca cei mai mici dintre spectatori la numerele cu animale si am stat cu sufletul la gura la fiecare numar de acrobatie in parte. L-as mai vedea odata si inca odata si inca odata… si sunt sigura ca nu vor fi doua spectacole la fel!

Va invit asadar sa mergeti la circ! Cu sau fara copii, Destinul Dacilor este un spectacol pentru toata lumea!

Cititi mai intai si marturiile unor mamici din comunitatea Copilul.ro, care au vazut spectacolul alaturi de familiile lor:


christian


“Cu ajutorul Copilul.ro, am ajuns sambata, 18 februarie, la Circ & Variete Globus din capitala.

E minunat cum, prin spectacol, poti face ca istoria sa fie inteleasa si de cei mici.

Inca de cand a batut primul gong , emotiile copilariei au inceput sa-si faca prezenta in sufletul meu, parca respiratia mi se-ngreuna, iar inima incepea sa bata din ce in ce mai repede. Uitandu-ma in stanga mea, acolo unde se afla baietelul meu Darius, de 6 anisori, parca deveneam si mai emotionata. Imi aduceam aminte cand, in copilarie, parintii mei ne duceau pe mine si pe fratele meu la fiecare stagiune a Circului Globus si cum, dupa aceea, vorbeam zile in sir de cate lucruri interesante si numere de senzatie vedeam acolo.

Asa s-a intamplat si cu fiul meu, care desi a mai fost la circ… era la fel de atras si de fericit de ce vedea, incat m-am trezit cu el rugandu-ma sa-l las jos, acolo langa scena. Nu puteam  fi atenti la spectacol, nici eu si nici sotul meu, pentru ca eram fascinati de onomatopeele lui Darius si grimasele pe care le avea fetisoara lui.

Circarii sunt niste oameni minunati. Ii priveam si ma gandeam ca, indiferent cat platesti pe billet sau cate aplauze le oferi la sfarsit, sunt infinit de putin recompensati. Munca, zambetele, forta cu care isi executa fiecare numar te tin in scaun cu sufletul la gura. Respiri, exclami, aplauzi, faci parte din viata lor si sunt extrem de fericiti cand te ridici si strigi “Bravo”sau cand le zambesti atunci cand trec pe langa tine.

Nici nu stiu ce ne-a placut mai mult, toate numerele au fost minunate,  pe mine m-au atras numerele de acrobatie, ca si pe sotul meu, insa Darius a fost fascinat de animalute, in special de numarul de dresura al elefantului si al leilor, dar si de camile, pe care nu le mai vazuse decat in fotografiile atlasului sau la televizor. I-a mai placut, dupa cum a marturisit chiar el, numarul de acrobatie pe cai si cel de dans al fecioarelor dace, adora dansul si muzica,nu avea cum sa nu-l atraga!

Multumesc pentru momentele de bucurie oferite, alaturi de cei dragi, intr-o zi minunata de weekend, zi destinata in totalitate familiei.”

MIHAELA34

"A fost minunat spectacolul! O explozie de lumina si culoare, artisti care ne-au incantat pur si simplu cu acrobatiile, numerele de dresura si povestea despre Destinul Dacilor. Recomand tuturor sa mearga sa vada acest show, pentru ca nu vor regreta!"

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spectacole copii

Articole recomandate

Citeste si despre