“Un baiat numit Craciun”, un film psihologic pentru copii si parinti

/ / Modificat: 2022-01-03
“Un baiat numit Craciun”, un film psihologic pentru copii si parinti

“Un Baiat numit Craciun” este unul dintre filmele de Craciun care fac furori printre cei mici, dar si printre cei mari. Chiar daca sarbatorile au trecut, luna ianuarie este perfecta pentru a viziona acest film in familie, daca nu ati apucat inca. Este unul dintre cele mai cautate filme ale anului si nu este de mirare deoarece pe langa un desen animat este si o adevarata lectie de viata pentru multi dintre noi.

Filmul realizat dupa romanul omonim scris de Matt Graig, carte recomandata copiilor cu varste cuprinse intre 8-12 ani, a prins rapid la public. In film, ca si in carte, este descrisa povestea lui Nikolas si invataturile pe care acesta le trage in urma aventurilor sale.

Esteun film fascinant de Craciun, cu zapada, aventuri, magie, reni, turta dulce, elfi, spiridusi si un baiat pe nume Nikolas caruia nu ii este deloc greu sa creada in magie.

Si pentru ca mai este putin pana la Craciun, nu ar fi rau sa pui pe lista de activitati vizionarea acestui film alaturi de copii. Iar daca micutul tau adora sa citeasca, romanul “Un mbaiat numit Craciun”, de Matt Graig se poate adauga pe lista cadourilor pentru copilul tau. 

Potrivit psihologilor, pentru adulti este mai dificil decat pentru cei mici sa intre in spiritul Craciunului, deoarece sunt coplesiti de griji, probleme si treburi casnice de rezolvat. Insa, pentru a ne despinde de cotidian si pentru a intra in spiritul sarbatorilor de iarna, psihologii recomanda sa ne concentram asupra familiei si a celor dragi si sa ne pregatim mintea si sufletele pentru momentele de liniste de care sa ne bucuram in urmatoarele zile. Iar cel mai bun mod de a incepe acest lucru este sa ne uitam la filme de Craciun alaturi de cei mici si sa observam bucuria din ochii lor, pentru a ne aminti ce simteam si noi cand eram de seama lor.

„Un Baiat numit Craciun este un film despre speranta si despre magia acestei perioade din an. Sigur, la fel ca atat de multe alte filme care ruleaza in aceasta perioada, mesajul nu este unul nou si nici unul spectaculos. Dar merita sa ne reamintim fiecare dintre noi de faptul ca, pana la urma, ideea principala a acestei existente este sa construim speranta prin a fi impreuna si prin a creste comunitati. Prin a avea grija de acestea ca intreg, dar si de oamenii care fac parte din ele, in particular.

Filmul este despre momentul din copilaria lui Mos Craciun in care acesta a ajuns sa imparta in lume speranta copiilor sarmani prin jucariile pe care le lasa langa ei in timp ce dormeau. Dar mai este despre ceva: despre pierdere. Stiu! Este un cliseu acesta al misiunii care se dezvolta dupa o pierdere. Insa, se pare ca asta este ceea ce i se intampla fiecaruia dintre noi: ne propunem schimbari doar dupa ce apare suferinta. Altfel, mintea noastre pare-se ca nu invata. Dincolo de mesaje, cadrele sunt frumoase, grafica mi-a placut mult, imaginea. 

Ce sa mai! Un film clasic de Craciun, dar care merita urmarit cu un vin fiert sau un ceai bun, neaparat impreuna.

As vrea sa va mai las aici cateva citate din cadrul filmului, citate care mi-au placut atat de mult si care mi-au picat atat de bine:

O imposibilitate este doar o posibilitate pe care nu o intelegi.

E orb? Nu stie cum sa vada… Ca sa poti vedea, trebuie sa crezi. Haide! Incearca! Vezi daca poti vedea ceea ce cautai.

Fericirea nu e obligatorie si nimic nu se termina vreodata.

Tristetea este pretul iubirii, dar merita de un milion de ori.

Inveti sa traiesti cu durerea si devii mai puternic datorita ei.

Oferim cu totii tot ce avem pentru a arata ca ne pasa si apoi cu totii suntem fericiti, iar fericirea se transforma in speranta; cate o casa pe rand si apoi se imprastie pe tot pamantul.“, a declarat Raluca Anton, doctor in psihologie si psihoterapeut, pentru paginadepsihologie.ro.

FOTO: sky.com

Articole recomandate

Citeste si despre