Top 5 povesti pentru copii (VIDEO)

/ / Modificat: 2014-02-05
Top 5 povesti pentru copii (VIDEO)

Povestile pentru copii nu sunt doar o sursa de distractie si buna dispozitie pentru micuti, ci si un instrument util de educatie. Fiecare poveste pentru copii are cate o morala sau o lectie de viata din care copilul invata foarte multe lucruri educative. Povestile sunt la fel de impresionante atunci cand sunt citite din carti, ca si atunci cand sunt ecranizate in desene animate sau filme. Iata cateva povesti clasice pentru prichindei, pe care micutul tau le poate urmari direct pe Youtube!

Capra cu trei iezi

"Capra cu trei iezi" este una dintre cele mai cunoscute povesti scrise de Ion Creanga. Este o poveste cu morala, din care micutul tau invata o lectie de viata importanta: niciodata sa nu deschida usa strainilor cand este singur acasa.

Experieta prin care trec cei trei fratiori vizitati de lup il ajuta sa inteleaga mai usor de ce este important sa nu deschisa usa strainilor si care sunt pericolele care il pasc.

Alba ca Zapada

"Alba ca Zapada si cei 7 pitici" este una dintre cele mai populare si frumoase povesti pentru copii. Scrisa de fratii Grimm, povestea se contureaza in jurul unei printese, Alba ca Zapada, a carei mama vitrega manifesta o puternica ura fata de ea si face totul ca sa o omoare. Plecata de acasa, de frica reginei, Alba ca Zapada intalneste in cale 7 pitici care-i devin si cei mai buni prieteni.

Micutul tau poate invata multe lucruri din aceasta poveste, unul dintre ele fiind ca nu conteaza felul in care arati mai mult decat modul in care te comporti si ca prietenia nu tine cont de culoare, inaltime, rasa etc.

Punguta cu doi bani

Punguta cu doi bani este o alta povestire moralizatoare scrisa de Ion Creanga, care prezinta aventurile unui Cocos alungat de acasa de catre Mosneag, la incurajarea Babei. La final, povestea evidentiaza o adevarata morala legata de loialitate si curaj, din care copilul tau poate invata multe. Una dintre cele mai importante lectii este faptul ca atunci cand se afla in impas trebuie sa isi puna mintea la contributie si sa gaseasca rapid solutii, pentru a reusi.

Frumoasa din Padurea Adormita

"Frumoasa din Padurea Adormita" este o poveste pentru copii scrisa de Charles Perrault, care prezinta o poveste de dragoste fascinanta intre un print si o printesa. Printul reuseste sa o scape pe printesa de un blestem care se abatuse asupra ei si in care era nevoita sa doarma 100 de ani. Insa pana cand realizeaza acest lucru, trece printr-o multime de aventuri, din care copilul poate invata ca trebuie sa lupti pentru ceea ce iubesti si pentru cei dragi si ca nimic nu este imposibil atunci cand iti doresti cu adevarat ceva.

Cenusareasa

Cenusareasa, povestea scris de Fratii Grimm, este un basm popular foarte indragit de copii. Prezinta povestea de viata a unei tinere fetite, ramasa orfana de mama si a carui tata se casatoreste cu o femeie rea si invidioasa. Dupa moartea tatalui, fetita, pe numele ei Cenusareasa, devine tinta rautatilor mamei adoptive si a surorilor vitrege. Fetita reuseste sa supravietuiasca opresiunilor celor trei femei si, asa cum binele invinge raul de fiecare data, reuseste sa se casatoreasca cu un print si sa scape de sub tirania lor.

Micutului tau ce poveste ii place cel mai mult? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Povesti copii Carti copii Desene animate copii

Articole recomandate

Citeste si despre