STUDIU Tensiunea arteriala a mamei poate prezice sexul bebelusului inainte de sarcina

/ / Modificat: 2020-11-05
STUDIU Tensiunea arteriala a mamei poate prezice sexul bebelusului inainte de sarcina

Dezvoltarea bebelusului poate fi afectata de probleme de tot felul, in special de sanatatea viitoarei mame. De asemenea, multi oameni cred ca exista anumiti factori care pot influenta determinarea sexului fatului, de exemplu, tensiunea arteriala a femeii. Dar cât de adevarat este acest lucru?

Dupa cum ne-a invatat biologia, sexul copilului este determinat de celula masculina care fertilizeaza oul. Daca este un spermatozoid X, va deveni o fata, iar daca este Y, va deveni un baiat.

Potrivit credintei populare, exista mai multe moduri de a modifica acest proces, cum ar fi urmarea unei anumite diete, intretinerea de relatii intime intr-o anumita pozitie sau cautarea sarcinii in timpul perioadei de ovulatie. Cu toate acestea, nu exista niciun studiu stiintific care sa sustina acest lucru si, in majoritatea cazurilor, nu este util.

Exista, de asemenea, proceduri de inalta tehnologie care pot ajuta la selectarea sexului unui copil, dar specialistii indica faptul ca acestea ar trebui facute numai din motive care prezinta beneficii pentru sanatate, asa cum explica Clinica Mayo.

Valorile tensiunii arteriale si sexul bebelusului

Cu toate acestea, cercetari recente indica faptul ca tensiunea arteriala a femeilor poate ajuta la prezicerea sexului copilului, chiar inainte de aparitia sarcinii.

Studiul a fost realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Toronto, care au evaluat 1.411 de femei chineze care aveau planuri de a concepe un copil in urmatoarele saptamani. Au fost luate semnele lor vitale si alte date relevante, cum ar fi indicele de masa corporala, nivelul de colesterol si glucoza.

O atentie speciala a fost acordata, de asemenea, parametrilor tensiunii arteriale si s-a stabilit ca acest lucru joaca un rol foarte important in determinarea sexului bebelusului. Rezultatele cercetarii au aratat ca, daca presiunea sistolica medie a mamei este mare (106 mmHg) cu aproximativ 26 de saptamâni inainte de conceptie, este foarte probabil ca embrionul sa fie un baiat.

Pe de alta parte, daca indicii sunt mici (aproape de 103 mmHg), este posibil ca bebelusul sa aiba sex feminin.Conform explicatiei autorilor, acest lucru se datoreaza faptului ca tensiunea arteriala scazuta a unei femei face supravietuirea unui spermatozoid masculin neviabila, in timp ce presiunea ridicata este mai putin potrivita pentru ca celula feminina sa se dezvolte in uter. Cu toate acestea, oamenii de stiinta spun ca acest lucru functioneaza doar ca un instrument de prognoza, ceea ce nu este intotdeauna corect.

In plus, specialistii indica faptul ca tensiunea arteriala nu trebuie manipulata pentru a influenta sexul bebelusului, deoarece nu ar da rezultate si poate afecta grav starea de sanatate.

Sursa: vix.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Statistici

Articole recomandate

Citeste si despre