Statistica ingrijoratoare! 10 copii au murit anul trecut, din cauza violentei in familie

/ / Modificat: 2024-03-19
Statistica ingrijoratoare! 10 copii au murit anul trecut, din cauza violentei in familie

 

Romania ramane in topul tarilor cu o rata crescuta a violentei in familie. Potrivit statisticilor publicate recent, anul trecut au fost in total 1645 de victime inregistrate ale violentei domestice. 766 dintre aceste victime au fost minori. Din totalul de victime, 173 au decedat din cauza violentei in familie. 10 dintre victimele decedate au fost copii. 

Desi victimele sunt de ordinul sutelor si chiar al miilor, numarul condamnarilor pentru fapte de violenta este mult mai mic. In acelasi interval, 32 de persoane au fost trimise in judecata pentru lipsire de libertate. De asemenea, 91 de inculpati au fost trimisi in judecata pentru infractiunea de viol. Victimele agresiunilor sexuale in familie au fost 120 de la numar, dintre care 83 minori. 

Judetele cu cele mai multe cazuri de violenta in familie

Aceeasi statistica ingrijoratoare arata ca, anul trecut, 333 de minori au fost agresati sexual de catre un membru al familiei. In aceste cazuri, au fost trimisi in judecata 190 de suspecti. Numarul total al persoanelor trimise in judecata pentru infractiuni care au legatura cu violenta in familie este de 1325. 

Cele mai multe cazuri de violenta s-au inregistrat in judetul Bihor. Acolo au fost deschise peste 100 de dosare penale pentru fapte de violenta. Alte judete cu o rata mare a numarului de cazuri sunt: Brasov, Mures, Cluj, Botosani, dar si Bucuresti. Datele au fost facute publice de Parchetul General, in cadrul bilantului de activitate pentru anul 2023. 

FOTO: Freepik

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Statistici Copii Violenta copii

Articole recomandate

Citeste si despre