Vreau sa fac un bebe!

/ / Modificat: 2013-01-30
Vreau sa fac un bebe!
Intrebare:

- Am mari probleme cu ciclul menstrual, imi vine o data la 2-3 luni cu dureri cumplite; de cand mi-am inceput viata sexuala imi vine mai rar. Am fost la endocrinologie, fiind suspectata de sindromul ovarelor polichistice; in urma examenului ginecologic nu s-a dovedit acest fapt; am facut si analizele uzuale de glanda: tsh, prolactina, testosteron, rezultand doar cel din urma putin marit. De 5 zile a inceput sa-mi curga un sange negru (pamantos) dar foarte putin, nu ca un ciclu normal, fara dureri chiar. Incerc sa fac un bebe.

Raspuns:




 

Trebuie sa va prezentati din nou la un cabinet de specialitate pentru a identifica eventualele cauze care putea determina metroragia descrisa de dumneavoastra.

O dereglare hormonala exista totusi, din moment ce s-a detectat o crestere a testosteronului; uneori, o valoare aflata la una din limitele normalitatii (fie ca e vorba de limita superioara, fie ca de cea inferioara), cumulata cu alte cateva valori asemanatoare, sau cu alte modificari, chir minore de structura sau functie ale organelor implicate in reproducere pot determina, cumulat, existenta unei infertilitati.

O analiza amanuntita a situatiei dumneavoastra, cu monitorizarea functionalitatii ovariene (pentru ca si regularitatea ciclurilor menstruale tine in mare masura de concentratiile hormonilor secretati de cele doua ovare) poate identifica modificarile care au dus la simptomatologia descrisa.

O colaborare intre un endocrinolog si un ginecolog poate fi benefica in vederea identificarii patologiei in cazul dumneavoastra.

dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre