Chisturile ovariene si polipii uterini

Intrebare:

- Doresc sa stiu daca polipii uterini si chisturile ovariene sunt o piedica sa ramin insarcinata? Daca da, ce ar trebui sa fac? Tratament am facut, dar deageaba pentru ca am un ciclu foarte abudent si cu cheaguri.

Raspuns:


 

Polipii uterini nu permit uterului sa se contracte corespunzator, ori, datorita structurii anatomo-functionale a uterului, o insuficienta contractilitate a acestuia determina sangerari, asa cum ati descris mai ales la menstra.

Din punct de vedere al fertilitatii, prezenta polipilor stanjeneste fixarea si dezvoltarea unei eventuale sarcini. Chisturile ovariene semnifica de multe ori o tulburare a secretiei hormonale, si chiar si atunci cand nu apar ca urmare a unei dereglari functionale, prezenta lor modifica secretia hormonala.

De regula polipii uterini nu raspund la terapia medicamentoasa fiind necesara extragerea acestora, uneori fiind posibila extractia perhisteroscopic (se introduce in cavitatea uterina un aparat care este dotat si cu o camera de luat vederi, aparat care are si posibilitatea unor mici interventii = histeroscop).


In functie de natura, dimensiunile si manifestarile clinice date de prezenta chisturilor ovariene, si conduita terapeutica in cazul acestora poate fi medicamentoasa sau chirurgicala.

Va recomand sa va adresati unei clinici specializate in infertilitatea de cuplu si reproducere umana asistata, ocazie cu care se va stabili si un diagnostic complet si o conduita terapeutica ulterioara.

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Calculeaza perioada fertila

Data ultimei menstruatii:

Durata ciclului menstrual:

zile

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul