Inhibarea ovulatiei

/ / Modificat: 2007-10-30
Inhibarea ovulatiei
Intrebare:

- Am 29 ani si nu am ramas niciodata insarcinata. Trompele sunt bine, am facut si histerosalpinografie. In prezent iau duphaston de 4 luni jumate si brocriptin. Am mai luat clostilbegyt si am facut si 2 injectii cu pregnyl 5000 si tot nu am ramas insarcinata. Mentionez ca am menstruatie in fiecare luna cam 2-3 zile, dar am un ciclu neregulat, intre 28-32 zile. Ce sfaturi imi dati? Credeti ca am vreo sansa sa raman si eu insarcinata?

Raspuns:

 
Faptul ca sustineti ca vi s-a recomandat bromcriptin ma face sa cred ca in cazul dumneavoastra este vorba si despre o crestere a valorilor prolactinei. Acest hormon in exces poate sa inhibe ovulatia fapt ce poate constitui o motivatie pentru dificultatea de a obtine o sarcina, insa odata ce se va putea obtine o normalizare a valorilor prolactinei, acest impediment va fi inlaturat. Sunt o serie de alte investigatii care trebuie efectuate pentru a descoperii o eventuala cauza pentru a justifica infertilitatea in cazul dumneavostra, astfel ca va recomand sa va adresati unei clinici specializate in astfel de afectiuni. De asemeni, nu precizati nici un cuvant referitor la investigatiile efectuate partenerului si aici ma refer in primul rand la spermograma.
 Sansele referitor la posibilitatea de a ramane insarcinata pot fi apreciate corespunzator de catre medicul curant dupa evaluarea situatiei atat pe baza semnelor clinice cat si a rezultatelor paraclinice. Multa sanatate!


Dr. Ciprian Pop-Began- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof.Dr. Panait Sarbu

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ovulatie Fertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre