Vrei sa stii care este ziua exacta in care ai ramas insarcinata?

/ / Modificat: 2019-03-07
Vrei sa stii care este ziua exacta in care ai ramas insarcinata?

Dupa ce ramai insarcinata, una dintre cele mai frecvente intrebari care apar este: cand s-a intamplat exact.

Multi parinti considera ca este romantic sa stie momentul exact in care au conceput copilul. Dar este foarte dificil de stiut in ce zi a avut loc fertilizarea.

Se poate sti care a fost ziua exacta in care femeia a ramas insarcinata?

Mai mult sau mai putin, mai ales daca copilul se naste la momentul in care a fost planificat. Fertilizarea ar trebui sa aiba loc cu aproximativ 280 de zile inainte, deoarece atat dureaza, de obicei, o sarcina.

De la prima zi a ultimei menstruatii pana la nastere trebuie sa treaca 40 de saptamani, in timp ce 38 de saptamani au trecut de cand a avut loc fertilizarea.

Nu se poate sti momentul exact

Datele anterioare ajuta numai in cazurile in care femeia are o menstruatie regulata. Ca regula generala, este absolut imposibil sa se cunoasca exact momentul in care a aparut sarcina. Printr-o ecografie transvaginala, ginecologul se poate apropia destul de mult, dar totusi datele de sarcina pot fi devansate zile sau chiar saptamani.

Iar ei, atunci cand vorbesc despre data fertilizarii, se bazeaza, intr-o mare masura pe marimea bebelusului, si de aceea nu este corect. O ecografie poate indica o zi, iar ulterior poate indica o data diferita.

Cu exceptia cazului in care femeia se afla sub tratament hormonal, iar atunci este foarte dificil sa stie cum s-a realizat fertilizarea. Pentru a cunoaste exact momentul in care a avut loc sarcina, este necesar sa se pastreze un calendar exact al zilelor in care au loc relatiile sexuale, iar aceste date sa fie combinate cu momentele ovulatiei si cu zilele in care femeia este fertila. Aceasta este singura modalitate de a cunoaste ziua exacta.

Dar chiar si asa, s-ar putea gresi, mai ales daca relatiile sexuale s-au intamplat doua zile consecutiv. In acest caz, sunt dubii intre una sau cealalta.

De asemenea, trebuie avut in vedere faptul ca femeile nu raman gravide imediat. Sperma poate ramane in vagin timp de pana la 24 de ore inainte de fertilizarea ovulului. Deci, ovulul poate fi fertilizat si a doua zi, dupa ce a avut loc contactul sexual.

Nu este necesar sa stii exact aceasta zi; da, este adevarat ca exista mame care doresc sa stie pentru a calcula data exacta in care se va naste copilul. Dar nici data nasterii nu poate fi indicata cu exactitate. Desi poate fi intuita, lucrurile se pot schimba. Cel mai frumos lucru pe parcursul unei sarcini este sa te bucuri de fiecare moment si sa nu incerci sa stabilesti termene si date.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre