Siropul de tuse sporeste fertilitatea

/ / Modificat: 2011-09-19
Siropul de tuse sporeste fertilitatea

Visul de a avea un copil trece prin momente dificile din punct de vedere al fertilitatii. Ai incercat toate testele si analizele posibile pentru ca fertilitatea ta sa fie maxima si sa poti concepe bebelusul mult visat. In opinia ta siropul de tuse si fertilitatea nu se impaca de nicio culoare, insa specialistii sustin ca un ingredient din acesta, guaifenezina, ar putea maximiza sansele de a ramane insarcinata mai repede.

Ingredientul minune se numeste guaifenezina si se pare ca te ajuta sa ramai mai repede gravida prin faptul ca subtiaza cervixul sau colul uterin permitand spermei sa traverseze mai usor prin el si sa fertilizeze oul. Daca iti masori temperatura bazala in fiecare dimineata si stii ca esti la ovulatie, dar organismul nu reuseste sa produca lichid cervical suficient de umed sau alunecos, guaifenezina ar putea fi ajutorul de care ai nevoie. Pentru ca aceasta metoda sa poata fi eficienta este nevoie sa stii exact data apropiata a ovulatiei, folosindu-te de metoda verificarii cervixului. Se pare ca aceasta metoda functioneaza mai bine la femeile care reusesc sa produca macar o mica cantitate de fluid cervical.

Cum functioneaza guaifenezina?

Aceasta este un ingredient comun care se gaseste in siropurile de tuse si are rolul de "expectorant". Acest lucru inseamna ca usureaza congestia ajutand la lichefieea mucusului in plamani, ceea ce iti permite tie sa il elimini prin tuse. Insa aceasta substanta actioneaza sistemic pe toate membranele mucoase din organism, inclusiv la nivelul celui cervical, facandu-l mai umed si alunecos, potrivit pentru favorizarea absobtiei spermei la locul fecundarii.

Trucul este sa cauti siropul de tuse care are guaifenezina ca singura substanta activa. De aceea, este esential sa citesti cu atentie eticheta. Multe dintre medicamentele pentru raceala si gripa contin si antihistaminice. Acestea actioneaza tot sistemic in organism si pot avea un efect advers celui vizat: pot usca si diminua cantitatea de fluid cervical. In plus, daca vrei sa ramai insarcinata nu are niciun rost sa te expui actiunii altor substante medicamentoare, de aceea produsele care contin doar guaifenezina sunt mai indicate. De exemplu, poti opta pentru pastilele care contin aceasta substanta unica, ele sunt o optiune mai sigura.

Cum se ia guaifenezina?

Daca iei guaifenezina sub forma lichida este indicat se iei 2 lingurite de 3 ori pe zi in jurul perioadei din luna in care trebuie sa ovulezi.

Daca vrei sa iei pastilele cu aceasta substanta, administreaza-le dupa aceleasi recomandari ca in cazul in care le-ai lua pentru o raceala.

Specialistii recomanda ca aceasta substanta sa fie administrata (in orice forma alegi) cam din prima zi in care simti scurgerea de fluid cervical pana cand temperatura ta bazala creste. Aceasta ar putea dura in jur de o saptamana.

Cel mai indicat este sa vorbesti cu medicul tau despre aceasta metoda si sa primesti toate indicatiile si sfaturile necesare pentru ca dorinta ta sa devina realitate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre