Cosul cu medicamente impotriva infertilitatii

/ / Modificat: 2011-09-30
Cosul cu medicamente impotriva infertilitatii

Daca esti afectat de problema infertilitatii sau doresti sa sprijini persoanele care se lupta cu acest sindrom, poti participa ca voluntar la actiunile asociatiei "SOS Infertilitatea". Un nou proiect initiat de asociatie este "Cosul cu medicamente SOS Infertilitatea".

Prin crearea unui cadru organizat de donare a medicamentelor de care cetatenii se pot dispensa, asociatia isi propune sa ajute persoanele care dovedesc ca au nevoie de ele in tratarea infertilitatii.

Toti cei care doresc sa participe la acest program de voluntariat pot citi pe blogul asociatiei "SOS Infertilitatea" setul de reguli si proceduri ce trebuie respectate atat pentru a dona cat si pentru a primi medicamente.



Cum pot ajuta efectiv cuplurile infertile?

Daca in farmaciile din occident exista deja cosuri cu medicamente unde se pot face donatii in folosul persoanelor care nu-si permit sa cumpere un anumit medicament, la noi in tara nu au existat pana acum astfel de initiative.

In lipsa unei organizatii care sa reprezinte interesul cuplurilor infertile, multi tineri au fost nevoiti sa se lupte singuri cu dificultatile materiale legate de costurile exorbitante ale procedurilor de inseminare si ale medicamentelor necesare. Gratie proiectului "Cosul cu medicamente SOS Infertilitatea", astazi putem schimba aceasta realitate.


Participa si tu la Cosul cu medicamente SOS Infertilitatea!

Daca te afli printre cei care doneaza, vei fi rugat sa te asiguri ca medicamentele au ambalajul original, fisa de utilizare, precum si termenul de valabilitate vizibil. Stocul de medicamente deja disponibile gratie donatorilor poate fi consultat pe site-ul asociatiei "SOS Infertilitatea".

Pe viitor, membrii asociatiei si-ar dori sa existe un program oficial de recuperare a medicamentelor nefolosite, initiativa ce ar crea mari avantaje economice, dar si ecologice. Pentru a face posibil acest lucru in viitorul cat mai apropiat si pentru a-ti ajuta semenii care se lupta cu infertilitatea, poti participa ca voluntar la actiunile de promovare initiate de asociatie inscriindu-te la adresa: SOS Infertilitatea.

Incepand din martie 2008, membrii asociatiei "SOS Infertilitatea", in prezent membra a federatiei paneuropene Fertility Europe, lupta impotriva sindromului infertilitatii, care afecteaza in prezent tot mai multe cupluri.

In cadrul campaniei "Infertilitatea este o boala. A avea un copil nu trebuie sa fie un lux" se desfasoara o serie de actiuni de responsabilizare atat a clasei politice, cat si a opiniei publice, in ceea ce priveste problema infertilitatii si a reproducerii umane asistate. Programul "Cosul cu medicamente" vine ca o completare a altor actiuni de succes derulate de membrii asociatiei.


10 iunie 2010

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre