Pozitii sexuale pentru a ramane insarcinata

/ / Modificat: 2013-10-13
Pozitii sexuale pentru a ramane insarcinata

Pozitiile sexuale pentru a ramane insarcinata nu sunt diferite de cele pe care le abordezi in mod normal, scopul este ca sperma sa fie depozitata aproape de cervix. Exista totusi anumite pozitii in care poti ramane mai usor insarcinata mai ales daca ai probleme de infertilitate

Momentul potrivit pentru sex in conceptie

Cand vine vorba de sex, pozitii sexuale si conceptie, nu ducem lipsa de mituri. O conceptie gresita este ca e bine sa faci sex tot timpul deoarece cu cat numarul de contacte sexuale este mai mare, cu atat sansele de a concepe sunt mai mari. Dar aceasta credinta este gresita. Cand incerci sa concepi, este mai bine sa faci sex in zilele din ovulatie.

Dupa ce identifici perioada potrivita in care sa faci sex pentru conceptie, adica identifici ovulatia si perioada fertila in care sa faci acest lucru, poti trece la actiune cu sanse marite de a obtine o sarcina

Exista pozitii sexuale speciale care iti asigura conceptia?

Nu exista nicio dovada cum ca o anumita pozitie sexuala poate garanta obtinerea unei sarcini. Se considera, fara a se fi dovedit acest lucru, ca unele pozitii in care sperma se pastreaza mai mult timp in vagin favorizeaza instalarea produsului de conceptie. Acestea sunt:

Pozitia misionarului

Se pare ca aceasta se afla in topul pozitiilor sexuale care ar favoriza conceptia. In aceasta pozitie, penetrarea este adanca, iar sperma se depoziteaza foarte aproape de cervix.

A posteriori (pe la spate)

Si aceasta este o pozitie care favorizeaza penetrarea adanca si pozitionarea spermei cat mai aproape de cervix.

Lingura

Pozitia in care femeia sta in pat pe o parte, usor arcuita, iar barbatul o penetreaza din spate nu este una in care penetrarea este profunda, dar este una extrem de confortabila. Relaxarea si conforul in sexul pentru conceptie  sunt esentiale.

La marginea patului

In aceasta pozitie stai in sezut sau intinsa pe spate, dar pe marginea patului, in timp ce partenerul te penetreaza din picioare. Ea permite asemenea pozitiei misionarului o penetrare profunda si favorizeaza mentinerea spermei in interiorul vaginului, mai ales daca stai putin timp dupa finalizarea actului sexual intinsa, fara a te ridica.

Orgasmul in timpul actului sexual iti creste sansele de a concepe?

Din pacate orgasmul nu este o componenta a procesului de conceptie si nu are nicio influenta in instalarea unei sarcini. Exista totusi o teorie care sustine ca orgasmul  poate favoriza deplasarea ovulului spre trompele uterine, unde are loc conceptia. Acest lucru se datoreaza contractiilor uterine care apar in orgasm.

Trebuie sa stai intinsa dupa actul sexual pentru a favoriza conceptia?

Nu exista nicio dovada stiintifica care sa sustina asa ceva. Insa acest lucru nu inseamna ca nu poti incerca. Mentinerea corpului la orizontala pentru 15 minute sau mai mult dupa un act sexual permite ca mai mult lichid seminal sa ramana in interiorul vaginului, amrind sansele ca ovulul sa fie fertilizat. Este o masura de precautie inofensiva si cine stie, poate chiar utila.

Specialistii sustin insa ca avand in vedere ca este nevoie de un singur spermatozoid pentru a ramane insarcinata, iar la o ejaculare barbatul secreta milioane de spermatozoizi, este greu de crezut ca atunci cand te ridici vei alimina tot lichidul seminal din vagin.

Unele femei mai apeleaza la pozitionarea unei perne sub fund sau ridicarea picioarelor in pozitia lumanare pentru a spori fertilitatea 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sex pentru conceptie Pozitii sexuale sarcina Sex cuplu

Articole recomandate

Citeste si despre