Orgasm la nastere. Cum este posibil?

/ / Modificat: 2019-03-22
Orgasm la nastere. Cum este posibil?

Am auzit de femei care au pretins ca au avut orgasm in timpul nasterii, dar am crezut ca este alt mit fals. 

Stiinta a demostrat, insa, ca acest lucru este posibil, deoarece organele sexuale ale femeii si hormonii de placere sunt foarte implicati in nastere.

Ce spune stiinta

Nasterea este pentru majoritatea femeilor un act de iubire incomparabil, dar care se traieste cu durere. De fapt, femeile cauta alternative care sa atenueze durerea, cum ar fi masaje sau tehnici de respiratie. 

Oamenii de stiinta spun ca femie poate sa nasca cu ajutorul unei explozii de placere provocata de un orgasm. Durerea este redusa la limita suportabilitatii si mama simte ca tocmai a experimentat cel mai important act de iubire din viata ei. Recuperarea contactului cu sexualitatea uterina si crearea unui mediu favorabil sunt esentiale pentru a realiza acest lucru.

Ce simt aceste cateva femei norocoase? Aceasta este intrebarea pe care a adresat-o in anii '70 obstetricianul francez Michel Odent, unul dintre marii aparatori ai nasterii naturale. Acesta a afirmat ca "nasterea este cel mai mare orgasm al vietii noastre."

orgasm nastere

Potrivit dr. Beverly Whipple, un renumit sexolog international, orgasmul este posibil deoarece presiunea exercitata de capul copilului asupra sistemul nervos pelvic stimuleaza multe dintre punctele care au un rol determinant in orgasmele vaginale, cervicale si clitoristice. Aceasta adauga ca in timpul travaliului, nivelul oxitocinei este crescut. Acest hormon al iubirii este secretat in cantitati mai mari atunci cand suntem indragostiti, cu suntem cu oameni care ne fac sa ne simtim bine si cand facem sex.

Mai putina durere si mai multa placere

Sexologul Yvonne Fullbright, opteaza pentru beneficiile orgasmului de a controla durerea. Asigura ca, pentru a se bucura pe deplin de momentul nasterii, femeia trebuie sa depaseasca temerile, sa isi imagineze ca sarcina nu reprezinta un obstacol in calea vietii sexuale, sa fie dispusa sa imbratiseze ideea placerii nelimitate in timpul nasterii si sa nu puna bariere psihologice in momentul intalnirii cu bebelusul.

Dar este dificil ca femeile sa traiasca in acest fel nasterea, pentru ca este vazuta ca ceva dureros si neplacut si, in ciuda faptului ca este un act sexual, asa cum spun acest sexolog si alti cercetatori, intimitatea in timpul nasterii este  misiune imposibila si in aceste conditii este dificil sa fii dezinhibata.

Obstetricianul brazilian Ricardo Jones susutine ca femeile insarcinate trebuie sa aiba incredere in intelepciunea lor.

"Exista o paralela intre sexualitate si nastere. Cand dai nastere, ai incredere in tine, ai incredere in puterea ta interioara, in capacitatea ta de a da viata. Este ceva absolut sacru.  Niciun doctor, nicio asistenta nici toate moasele lumii nu sunt in masura sa invete o femeie sa nasca, ci sa faciliteze lucrarea pe care ea deja o stie sa o faca."

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nastere

Articole recomandate

Citeste si despre