Imbunatatirea vietii sexuale si fertilitatea

/ / Modificat: 2010-07-19
Imbunatatirea vietii sexuale si fertilitatea


 Imbunatatirea vietii sexuale pentru cuplurile care incearca sa conceapa poate fi un factor benefic pentru fertilitate. Multe cupluri care incearca sa aiba un copil sunt confruntate zilnic cu teste fizice si investigatii medicale ce ii fac sa nu poata sa se mai gandeasca la fel la intimitatea fizica si astfel scade calitatea sexului.

In plus, multe cupluri folosesc tabeluri cu temperatura bazala sau cu perioadele de ovulatie care ii ajuta sa isi "programeze" momentele propice in care sa poata sa conceapa un copil.
Sexul, in cazul acesta, poate deveni o adevarata rutina practicata atunci cand timpul este potrivit, chiar daca libidoul partenerilor s-a evaporat.

Din aceasta cauza majoritatea cuplurilor incep sa asocieze problemele de fertilitate cu efortul de a concepe.

Fiecare ovulatie devine momentul in care TREBUIE sa faca sex. In restul lunii sexul este considerat inutil deoarece nu produce rezultatul scontat si astfel sexul este deprivat de placerea spontana de altadata.

Din nefericire, daca ei nu reusesc sa conceapa intr-un anumit interval de timp, sexul va fi asociat si cu neputinta ca femeia sa ramana insarcinata luna dupa luna.


 Programarea sexului in functie de ovulatie provoaca stres

Acest ciclu vicios este cunoscut de catre specialisti. Potrivit expertilor programarea sexului in functie de ovulatie provoaca stres si nu este recomandata. Stresul de orice fel poate avea o multime de efecte negative asupra ta si asupra relatiei tale, inclusiv scaderea libidoului, si descrestrea frecventei cu care faceti sex, ceea ce nu va va ajuta.

In mod ironic, studiile demonstreaza ca folosirea continua a tabelurilor cu temperatura bazala si a kiturilor de prezicere a ovulatiei nu iti cresc sansele sa ramai insarcinata in mod natural oricum.

Tabelurile iti pot furniza alte feluri de informatii importante despre durata ciclului menstrual si cat de regulat ovulezi dar atunci cand vine vorba de programarea sexului, s-ar putea sa afli ca medicul tau iti recomanda sa nu le folosesti.

In schimb, unii experti recomanda sa te concentrezi sa faci sex atunci cand esti in perioadele nefertile, atunci cand scopul nu este sa ramai insarcinata.

Esti fertila numai cateva zile pe luna asa ca poti folosi restul timpului sa te bucuri de partenerul tau in mod sexual si senzual. Faceti lucruri care altadata va produceau placere fizica, fie ca acest lucru inseamna saruturi lungi fratuzesti, un masaj sau o baie fierbinte.

Refaceti-va relatia


Ati putea petrece timpul refacandu-va relatia amoroasa prin pregatirea unei cine romantice cu lumanari, o mancare delicioasa si un pahar de vin sau printr-o vacanta nepregatita intr-un loc cu o insemnatate speciala pentru voi. Toate aceste lucruri s-ar putea sa aduca inapoi apropierea intima dintre voi.

Pentru cuplurile care sunt "contra timp" din cauza varstei si nu isi permit sa-si ia o vacanta, o solutie mai practica ar fi sa schimbe camera in care fac sex. Dormitorul s-ar putea sa fie deja asociat cu presiunea de a concepe asa ca incercati si in alte camere sau in alte locuri decat in patul conjugal.

Majoritatea cuplurilor care incearca activ sa conceapa un copil si fac sex in mod regulat vor reusi in decurs de un an. Accentul cade pe sexul in mod regulat pentru ca daca un cuplu face sex de doua, trei ori pe saptamana in timpul ciclului menstrual acest lucru va asigura ca necesarul de sperma este unde trebuie oricand ovulezi.

Doar stiind acest lucru si nemaifiind focusati pe zilele fertile poate sa aduca inapoi ceva din spontaneitatea si placerea in relatia voastra.

Trebuie sa avansati incet si sa aveti rabdare unul cu celalat pentru ca pasiunea, ca in orice relatie in general, este cu suisuri si coborasuri. Chiar si cuplurile care nu au probleme de fertilitate trec prin perioade grele atunci cand pasiunea scade, dar partea buna este ca pasiunea intotdeauna revine.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sex pentru conceptie

Articole recomandate

Citeste si despre