Sexul de dimineata si fertilitatea

/ / Modificat: 2010-10-26
Sexul de dimineata si fertilitatea

Deja s-au identificat cateva pozitii sexuale extrem de utile in a obtine o sarcina, iar medicii au atentionat candidatii la functia de parinti ca sexul oricat si oricum nu ajuta in acest scop daca nu este facut atunci cand trebuie. Totusi exista teorii care sustin ca sexul dimineata sporeste fertilitatea. Este sexul de dimineata solutia pentru a avea mai repede un bebe?

Sexul dimineata si fertilitatea: pro si contra!

Exista mai multe teorii cu privire la momentul cel mai bun din zi in care sa faci sex pentru a ramane mai repede insarcinata.  Unii specialistii sustin ca dimineata este momentul oportun, pentru ca barbatul ejaculeaza mai multi spermatozoizi.

Pe de alta parte, alti experti sustin ca acest lucru conteaza mai putin in obtinerea unei sarcini pentru ca oricat de multi ar fi, este nevoie doar de unul singur care sa fertilizeze ovlulul. Asadar influenta ar fi mult prea mica.

Sanse mici de a ramane gravida daca faci sex numai dimineata!

Diferenta dintre numarul de spermatoizoizii eliminati in timpul unui act sexual pe parcursul zilei si unul dimineata este cam de 1 milion. Majoritatea specialistilor afirma ca sunt slabe sansele ca acest fapt sa faca diferenta intre a ramane sau nu ramane insarcinata.

Desi pare un numar foarte mare de spermatozoizi in plus, in realitate suprlusul nu este asa de mare. In plus, nu exista niciun studiu care sa ateste ca sexul dimineata este mai productiv din acest punct de vedere sau care sa asigure ca morfologia spermatozoizilor sau calitatea spermei este mai mare in cazul surplusului ejaculat.

Totusi, sansele nu sunt nici de neglijat. Ei nu sustin ca nu exista deloc sanse, ci ca exista aceleasi ca in cazul in care un cuplu ar face sex in alt momentu al zilei decat dimineata.

Sansele ar putea creste in cazul actului sexual realizat astfel daca iti iei temperatura bazala in acel moment si constati ca aceasta este mai crescuta decat in mod normal. Acest lucru inseamna ca te afli foarte aproape sauy chiar la ovulatie, adica de perioada in care poti ramane gravida. Chiar si in perioada preovulatie poti ramane gravida. Daca te afli in astfel de momente si profiti si de faptul ca partenerul ejaculeaza un numar mai mare de spermatozoizi dimineata atunci aceasta combinatie ar putea iesi victorioasa cu o sarcina. Se poate spune in astel de cazuri ca sexul dimineata este un avantaj pentru instalarea sarcinii.

Sexul si instalarea sarcinii, conditii favorabile pentru a spori fertilitatea

De fapt, daca vrei cu adevarat sa grabesti procesul instalarii unei sarcini si sa ai un bebe mai repede trebuie sa urmaresti alte semnale ale corpului tau si sa faci sex numai dupa ce identifici cateva semnale:

  • modificarea pozitiei cervixului;

  • relaxarea in timpul sexului (sporeste sansele de fertilitate);

  • pozitia sexuala poate ajuta la grabirea instalarii sarcinii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sex pentru conceptie Sex cuplu Fertilitate maxima Pozitii sexuale sarcina Ovulatie si fertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre