A inceput vacanta mare!

/ / Modificat: 2014-06-23
A inceput vacanta mare!

Cand erai copil, venirea vacantei mari era, dupa venirea lui Mos Craciun, cel mai important eveniment al anului. Iti faceai o multime de planuri si o multime de vise prindeau contur la inceputul vacantei mari.

copil_vacanta

Cand incepe vacanta de vara in 2014?

Anul acesta, scoala se termina vineri, 20 iunie, iar prima zi de vacanta oficiala este luni, 23 iunie 2014. Incepand cu aceasta data, in fata copilului tau se astern aproape 3 luni binemeritate de distractie, voie buna si multa joaca.

Vacanta mare iti ofera posibilitatea de a petrece mai mult timp de calitate impreuna cu copilul tau, in masura in care programul iti permite. Perioada concediului petrecut impreuna poate fi motiv si ocazie de a va bucura impreuna de clipe de apropiere, care sa compenseze saptamani si luni intregi de scoala, in care poate ati avut sentimentul ca nu apucati sa vorbiti indeajuns.

ras-distractie-copii

Puteti sa va jucati impreuna, sa povestiti, sa cititi, sa va cunoasteti si sa invatati unii de la altii. Oricat de scurt ar fi acest timp petrecut impreuna, calitatea lui este mai importanta decat orice altceva: felul in care vorbiti, in care comunicati, precum si increderea pe care o construiti reciproc.

Daca nu aveti posibilitatea de a pleca in vacanta, puteti face impreuna o multime de activitati educative si distractive, care sa compenseze absenta acesteia. Puteti merge impreuna la spectacole si concerte, puteti practica diverse activitati sportive, puteti organiza intalniri de joaca pentru copii etc.

Puteti profita de fiecare moment pentru a va cunoaste copilul mai bine si pentru a va umple rezervele de energie pentru anul scolar care urmeaza. La sfarsitul celor 3 luni de vacanta, copilul trebuie sa acumuleze nu doar doze bogate de energie, relaxare si buna dispozitie, dar si cunostinte, experiente sau informatii educative noi, care sa-l ajute pentru noul an scolar.

De asemenea, la sfarsitul vacantei, copilul trebuie sa aiba bine puse la punct toate temele de peste vara, pentru ca noul an sa nu il ia prin surprindere si pe nepregatite. Cu siguranta, una dintre temele lui va fi scrierea unei compuneri cu ce a facut in vacanta, de aceea, este important sa te asiguri ca cel mic are ce povesti la sfarsitul verii.

Ce va asteapta in anul scolar 2014-2015?

copii-scoala

Vacanta de vara se termina pe data de 15 septembrie, care marcheaza debutul noului an scolar, ce va avea 36 de saptamani, insumand 177 de zile.

Anul scolar 2014-2015 va fi impartit, ca si pana acum, in 2 semestre. Primul va incepe luni, 15 septembrie, si se va finaliza pe data de 19 decembrie 2014.

Vacanta pentru invatamantul prescolar si primar va fi intre 1 si 9 noiembrie 2014, iar vacanta de iarna va fi intre 20 decembrie 2014 si 4 ianuarie 2015.

Vacanta intersemestriala este programata intre 31 ianuarie 2015 si 8 februarie 2015.

Semestrul al II-lea va incepe luni, 9 februarie si se va termina pe 19 iunie 2015. Vacanta de primavara va fi inclusa in semestrul al doilea, in perioada 11 - 19 aprilie 2015.

Vacanta de vara va incepe pe 20 iunie 2015 si se va termina pe 13 septembrie 2015.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta vara copii

Articole recomandate

Citeste si despre