9 activitati de vara cu care sa combateti caldura

/ / Modificat: 2014-06-23
9 activitati de vara cu care sa combateti caldura

Canicula este pe cale sa se instaleze comod in mijlocul naturii, iar tu cauti cele mai istete, distractive, ieftine si la indemana solutii pentru a te adaposti de ea, impreuna cu intreaga familie. Nu trebuie sa le cauti foarte departe de casa, intrucat exista o multime de activitati amuzante si racoritoare cu care puteti combate cu succes caldura excesiva din sezonul de vara. Iata cateva idei simpatice pe care tu si familia ta le puteti face vara aceasta!

In zilele caniculare de vara, este indicat sa tii copilul in casa, la racoare, pentru a-l feri de efectele nocive ale temperaturilor mari si ale soarelui. Insa cum tot anotimpul verii este presarat constant de temperaturi crescute, nu ai cum sa eviti tot timpul caldura si nici cum sa tii copilul doar in casa. Jocul in aer liber este benefic pentru cresterea si dezvoltarea copilului. Cu cateva idei dragute si distractive, acesta se poate bucura de momente racoritoare si amuzante, chiar si pe caldura.  

Bataie cu apa in aer liber

Daca simtiti ca temperaturile excesive va dau tarcoale si va afecteaza starea, luati imediat masuri in cel mai simplu mod posibil: iesiti cu totii in curte sau in parc, umpleti-va sticle sau pistoale cu apa si udati-va din cap pana in picioare, pana cand simtiti ca toropeala de afara va lasa in pace.  

Balaceli in piscina

siguranta_piscina

Drumurile la piscina se vor indesi mai mult ca niciodata in aceasta vara, cand se anunta temperaturi caniculare constante in toate orasele din tara. Piscina reprezinta una dintre cele mai la indemana metode care va ofera posibilitatea de a va descotorosi de hainele care se lipesc de voi din cauza transpiratiei abundente si in care va puteti balaci cateva ore bune, in apa rece si revigoranta.

Cu toate acestea, in zilele caniculare este indicat sa va expuneti la soare doar in intervalele recomandate de medici (dimineata devreme si dupa-amiaza tarziu), pentru a evita insolatia, arsurile si alte consecinte negative ale expunerii neadecvate la soare.

Parcuri acvatice

Daca va plictisiti de piscina, atunci puteti face, din cand in cand, o vizita la parcurile acvatice amenajate in orasele voastre. Parcurile special amenajate de vara sunt bogate in surse de distractie pentru cei mici, intrucat sunt dotate cu tot soiul de tobogane cu apa, jucarii de plaja si alte activitati interesante cu care copiii se pot relaxa.

La fel ca si in cazul vizitelor la piscina, este important sa limitati expunerea la soare in intervalul recomandat de medici si sa va luati toate masurile de protectie pentru a evita efectele secundare nedorite.

Excursie la mare

  plaja-copii

Litoralul este cel mai bun mijloc pentru a scapa de canicula si a te bucura de o portie sanatoasa de inot in apa rece a marii. Temperaturile caniculare nu se resimt la fel de intens la malul marii ca in orase, datorita brizei care o mai risipeste in aer.

In plus, posibilitatea de a face oricand o baie in apa rece a marii este un avantaj imens si o oportunitate de a va racori mai usor decat daca ramaneti in oras. Copiii se pot distra cu jucariile in nisip sau in apa si se pot aventura in tot soiul de activitati distractive pe plaja.  

Refugiere la munte

Daca vrei sa fugi cu adevarat de canicula impreuna cu familia ta, o excursie la munte, pe cei mai inalti versanti ai tarii, este solutia pentru a te bucura de aer curat, sanatos si rece. Urmareste care sunt cele mai fierbinti zile care se anunta in vara aceasta si rezerva-ti o vacanta la munte pentru ele.

Cu cat alegi o destinatie la altitudini mai mari, cu atat ai mai multe sanse de a te bucura de racoare si de a scapa de zapuseala obositoare din oras.  

Crafturi din gheata

cuburi_gheata

Jucati-va cu gheata pentru a mai beneficia de cateva doze binemeritate de racoare, in zilele exagerat de calde ale verii. Desi se topeste destul de repede, gheata este un material excelent pentru confectionarea diverselor crafturi, impreuna cu copiii.

Nu trebuie sa faceti opere de arta si sculpturi in gheata, dar puteti crea margele, trenulete, masinute, figurine si tot soiul de decoratiuni interesante folosind cuburile de gheata. Va ofera sansa de a va bucura de timp de calitate impreuna cu cei mici, de a va distra si nu in ultimul rand, de a uita de caldura inabusitoare de afara.

Jocuri cu apa

Bataia cu apa nu este singurul joc cu care va puteti distra impreuna cu cel mic in zilele toride de vara. Puteti introduce apa in mai multe tipuri de jocuri, astfel incat copilul sa se bucure mai mult de racoarea ei in mijlocul naturii.

De exemplu, cei mici se pot provoca intre ei sa sara coarda tinand o galetusa cu apa in mana, sa care o tava cu pahare de plastic pline cu apa pe cap, pe o anumita distanta, ori sa fie magarusul si sa urmareasca prinderea si recuperarea mingei tinand un pahar cu apa in mana, pe care sa nu il verse.

Puteti fi creativi si puteti improviza o multime de jocuri si activitati cu ajutorul carora sa aveti posibilitatea, alaturi de copii, sa va bucurati de bai binemeritate cu stropi de apa.  

Limonade si bauturi reci

limonada-menta

Nu in ultimul rand, pasiti in bucatarie si rasfatati-va cu pahare pline de limonada si alte bauturi reci pentru a mai "stinge" putin din atmosfera incinsa de afara. Insa pentru ca activitatea sa fie si mai interesanta, implica micutul in prepararea acestor bauturi, amestecarea ingredientelor si decorarea paharelor.

Ofera-i prichindelului tau bauturi sanatoase, facute doar din ingrediente naturale si cu beneficii asupra organismului lui.  

Inghetata si deserturi reci

inghetata-copii

Dupa multa joaca sau reprize nenumarate de inot in bazin, un desert revigorant este tot ce are nevoie un copil, pentru a se revigora si reenergiza rapid. Insa nu doar prichindelul se poate bucura de un desert racoritor. Portia de rasfat formata din inghetata sau alte tipuri de deserturi reci este binevenita si in cazul tau sau al altor membri ai familiei, toropiti de caldura si zapuseala.

Mai cunosti si alte activitati interesante cu care sa combati caldura in sezonul de vara si sa te racoresti din plin pe canicula? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati vara Activitati racoritoare canicula Activitati distractive vara copii Activitati vara copii

Articole recomandate

Citeste si despre