13 activitati distractive de vara pentru copii

/ / Modificat: 2016-06-06
13 activitati distractive de vara pentru copii

Vara, activitatile in aer liber sunt in centrul atentiei tale, intrucat reprezinta cea mai usoara metoda de a distra copilul, de a-i oferi o binemeritata portie de aer curat, dar si de a-l tine departe de dependenta de calculator si televizor sau de sedentarism, pericolul numarul 1 al sanatatii celor mici. Si, pentru a te asigura ca optiunile si ideile tale nu se epuizeaza niciodata si ca ii oferi tot timpul copilului surse noi de distractie, iata cateva dintre cele mai interesante activitati pe care le poti incerca alaturi de el!

Gradinaritul

gradinarit_copii

Daca stati la curte, gradinaritul este una dintre activitatile in care poti imbina, cu usurinta, utilul cu placutul. Poti coopta si copilul in sapatul culturilor, plantatul florilor ori culesul recoltelor. Daca ai grija sa transformi fiecare activitate din gradina intr-un joc sau activitate amuzanta, copilul nu se va plictisi nicio clipa si te va ajuta mereu cu placere.  

Jocurile si desenele cu creta pe asfalt

Sotronul, X si 0, Tarile, Spanzuratoarea - toate sunt idei de jocuri care se pot practica pe asfalt, cu ajutorul bucatilor de creta. Copilul mic adora sa deseneze si sa scrie cu creta pe asfalt, dar daca se mai si joaca cu ajutorul lor, este mai mult decat incantat. Pentru a se bucura de astfel de activitati distractive de sezon, du copilul in parcuri si spatii special amenajate pentru desene pe asfalt.  

Jocurile cu mingea

Dupa ce copilul se plictiseste sa scrijeleasca asfaltul cu creta, ofera-i o alta sursa de distractie si voie buna: mingea. Sunt zeci de jocuri pe care cel mic le poate practica cu mingea, impreuna cu alti copii. Acestea il vor tine ocupat si amuzat ore in sir. Este inca o distractie asigurata pentru cel mic, in aceasta vara!  

Culesul de flori si coronitele

copil-mama-flori

Daca ai ocazia sa ajungi cu copilul tau pe un camp plin de floricele multicolore, nu rata aceasta imprejurare pentru a trai, impreuna cu el, o experienta unica si foarte emotionanta - aceea de a culege flori, de a le aranja in buchetele sau de a crea coronite.

Sunt activitati amuzante si distractive in special pentru fetite, insa si baieteii sunt bucurosi sa culeaga flori, pentru a ti le darui, la final, intr-un buchetel personalizat. Cata emotie trebuie sa simti in momentul in care copilul iti daruieste flori culese cu mana lui!

Jocurile pe plaja, la mare

copii-plaja-mare

Concediile la mare sunt asteptate cu nerabdare de toti membri familiei, insa copilul este cel care se bucura cel mai mult de acest sejur, intrucat abia asteapta sa dea fuga in apa ori sa se distreze pe nisip cu tot soiul de jucarii. Printre jocurile de la plaja pe care niciun prichindel nu ar trebui sa le rateze, se numara voleiul pe plaja, culesul scoicilor, formarea unui castel de nisip, ridicarea zmeului sau bataia cu apa.

Balaceala in piscina

piscina-copii

Copilul are foarte mult timp liber la dispozitie, vremea este superba, dar vacanta la mare este inca departe. Mersul la piscina reuseste sa mai "indulceasca" putin asteptarea pana la momentul plecarii in concediu. Mergi cu el la bazin de cate ori ai ocazia si vremea iti permite, intrucat nu este indicat sa il scoti la plaja in zilele caniculare. Lasa-l sa se balaceasca in piscina pentru copii si sa se joace alaturi de alti prichindei.

Distractia in hamac

copil-hamac-vara

Nu trebuie sa va aflati pe plaje exotice sau insule indepartate pentru ca micutul sa se bucure de experienta de a sta relaxat intr-un hamac. Pe langa faptul ca il puteti confectiona chiar voi, il puteti agata in propria curte sau in parc, intre doi copaci aflati la o dimensiune relativ mica. Apoi, va puteti distra copios in incercarea de a va gasi echilibrul, astfel incat sa nu va rasuciti in el.  

Plimbarea cu rolele sau bicicleta

plimbari_biciclete_copii

Rolele si bicicleta fac senzatie prin toate parcurile, in sezonul de vara. Orice copil trebuie sa aiba in dotare o bicicleta si o pereche de role, nu doar pentru ca sunt surse de distractie si amuzament, ci si pentru faptul ca promoveaza miscarea fizica, petrecerea timpului in aer liber si o sanatate de fier.

Plimbarea cu barca

Indiferent ca este vorba de lacuri, piscine sau mare, cand e rost de distractie undeva pe apa, copilul tau isi intinde antenele si devine, brusc, interesat de tot ce ai de spus. Du-l in parcuri sau pe lacuri de unde se pot inchiria barci si ofera-i o experienta distractiva in compania vaslelor.  

Picnicul la iarba verde

Picnicul este una dintre cele mai distractive activitati pe care le poti face impreuna cu copilul tau, in sezonul cald. Va ofera posibilitatea de a sta in aer liber, sansa de a petrece timp de calitate impreuna, dar si de a va aventura in tot soiul de jocuri distractive. Insa toate acestea se fac cu "burta plina", dupa savurarea gustarilor gatite cu dragoste pentru masa in aer liber.  

Sedinta foto in aer liber

Fa-ti copilul vedeta pentru o zi si organizeaza-i o sedinta foto in care sa fie model, iar tu fotograf. Organizati-va din timp, pregatind cu grija tinutele pentru sedinta, locul unde o sa se desfasoare etc. Optati pentru spatii verzi, in aer liber, in parcuri sau in zone cu peisaje superbe, unde sa puteti surprinde imagini memorabile si instantanee foarte amuzante. Apoi, printati pozele facute si incurajeaza-ti copilul sa creeze un album foto in care sa le adaugati si sa le pastrati ca amintiri.

Improvizarea unui cort in aer liber

  Nu trebuie sa mergeti in drumetii pentru a va relaxa in aer liber la cort si nici nu este necesar sa il cumparati. Il puteti improviza oriunde va aflati, atat timp cat sunteti in aer liber, la iarba verde. Pentru a va crea o mica oaza de liniste si relaxare intr-un cort, aveti nevoie doar de cateva cearsafuri vechi, niste crengi mai groase de copac sau bete, pentru a-l inalta, si de cateva pietre, cu care sa fixati marginile cearsafurilor.

Viata la tara

Daca ai posibilitatea de a trimite copilul in vacanta, la tara, nu ezita sa o faci, intrucat experienta la curte sau la o ferma este minunata. Il ajuta sa se distreze culegand recolte de fructe si legume, ingrijind animalele sau cutreierand vaile, alaturi de bunici sau rude, dar si sa invete abilitati si lectii de viata importante.

Ajuta-ne sa completam lista si cu alte activitati distractive de vara pentru copii! Spune-ne care sunt sursele de distractie pentru copilul tau vara aceasta, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati distractive copii Activitati vara copii Jocuri aer liber copii Jocuri plaja copii Jocuri copii

Articole recomandate

Citeste si despre