10 jocuri acvatice pentru cei mici

/ / Modificat: 2010-07-27
10 jocuri acvatice pentru cei mici





 

Cand temperatura creste si razele soarelui te fac sa simti ca te topesti de cald, o baie in piscina devine cea mai buna modalitate de a te racori si de a te bucura de vacanta alaturi de cei mici. Iar daca te gandesti ca, pe langa inot, piscina si apa pot insemna si un minunat loc si mijloc de joaca, distractia e garantata.

 




1. Umplerea galetilor

Pentru cei care sunt adeptii competitiilor. Va fi nevoie de prezenta a cel putin doi copii. Fiecare copil sau echipa va avea la dispozitie o galeata cu apa, una goala si un pahar de plastic gaurit in prealabil. Scopul jocului este acela de a umple galeata goala transportand apa cu paharul din galeata plina. Cel care umple primul galeata, castiga.

Pentru a fi mai distractiv, galetile trebuie puse la o distanta mai mare si se pot stabili si alte reguli: de exemplu, copiii sa duca paharul pe cap.

2. Limbo sub jetul de apa

Furtunul de gradina iti va fi de mare ajutor: da drumul la apa si fa jetul cat mai puternic. Cei mici va trebui sa treaca pe sub jetul de apa fara a-l atinge. Incet, incet, vei lasa furtunul tot mai jos. Castigatorul va fi cel care va reusi sa treaca pe sub jet fara sa il atinga, deci fara sa se ude, chiar si la cel mai jos nivel. Cei care au pierdut, vor fi usor de depistat: vor fi foarte uzi!

3. Jocul cu buretele ud

Uda bine un burete mai mare si ofera-l copiilor pe post de minge. Acesta va fi aruncat de cel care "este". Copilul catre care a fost aruncat buretele si care a fost atins de el, este la rand sa arunce buretele si sa-i nimereasca pe ceilalti.

4.Tot cu buretele ud se poate juca si "Ratele si vanatorii" . Doi copii stau in parti opuse (ei sunt vanatorii) si arunca cu buretele de la unul la celalalt incercand sa nimereasca ceilati copii care sunt intre ei (ratele). Prima si ultima "rata" atinse de burete devin vanatori in jocul urmator.

5. "Ratele si vanatorii"  poate fi jucat si in piscina, folosind ori tot un burete, ori o minge. Regulile sunt aceleasi, doar mediul se schimba.

6. Marco Polo

Un fel de "Fata-ascunselea" in apa. Unul dintre copii va fi Marco Polo. El va trebui sa-si inchida ochii si sa numere pana la 10, timp in care ceilalti copii se vor imprastia in piscina. Dupa ce a terminat de numarat, Marco va ramane cu ochii inchisi incercand sa atinga un alt copil. El va striga "Marco", iar ceilalti copii trebuie sa raspunda "Polo". In momentul in care un alt copil va fi atins, el devine Marco.

7. Vanatoarea de comori

Imprastie monezi pe fundul unei piscine pentru copii si da-le startul la strangerea de comori. Pana numeri tu pana la 10, ei trebuie sa se intoarca la tine cu cat mai multe monezi. Cel care are cea mai mare comoara (cele mai multe monezi) castiga.

8. Stafeta

Pentru copiii care stiu deja sa inoate, predarea stafetei este o alta varianta de joc in apa. Cele doua echipe se aliniaza la intrarea in piscina, iar cand li se da startul, cate un copil din fiecare echipa sare in apa cu o mingiuta in mana (sau un alt lucru stabilit ca stafeta) si inoata pana in partea cealalta a piscinei. La urmatorul start pornesc alti doi concurenti. Echipa care are cei mai multi castigatori de curse castiga.

9. O alta modalitate de joc–stafeta este aceea de a aseza copiii de-a lungul piscinei la distante stabilite. Fiecare echipa va forma practic cate o "coloana". Cel care este primul in piscina porneste inot cu mingiuta in mana pana la urmatorul, caruia i-o paseaza si tot asa pana la ultimul copil care trebuie sa puna mingiuta pe marginea piscinei. Echipa care ajunge prima cu mingea pe marginea piscinei castiga.

10. Baschet in apa

Gaseste sau improvizeaza un inel care sa pluteasca pe apa. Poti face unul din burete, de exemplu. Ai grija ca dimensiunea sa fie un pic mai mare decat mingea pe care o alegi pentru acest joc. Copiii vor fi impartiti in echipe, iar echipa care reuseste sa arunce mingea in inel de cele mai multe ori castiga. Partea distractiva aici este faptul ca inelul se misca deasupra apei.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus piscina

Articole recomandate

Citeste si despre